torstai 26. marraskuuta 2015

Ennen ja nyt, osa 2

Edellisessä ennen ja nyt postauksessa laittelin kuvia takapihan muutoksista, nyt on vuorossa etupiha, jossa on tapahtunut paljon ja paljon tulee vielä tapahtumaankin...

Etupiha, liiteri-autotallin edusta oli epätasainen rinne, jossa oli pieni rikkaruohoinen kiviröykkiö kukkapenkkinä. Paikka oli erittäin hankala hoidettava, ruohonleikkurilla sitä ei voinut leikata, vaan tein se trimmerillä. Ja pihan paraati paikka, YÖK!!!



Pihalta löytyi muutama kantikas kivipylväs, ilmeisesti vanhan navetan perustuksista, joiden avulla alue pengerrettiin ja tasattiin terassiksi. Vai onko patio oikea nimitys ?


Ja terassia kiertämään kaivettiin kukkapenkki... Täydellistä, ainakin melkein. Viime kesänä juhliani varten terassille pystytettiin juhlakatos. Se oli niin mukava, että jäin pohtimaan, että pitäisikö terassille rakentaakin kiinteä katossysteemi...


Sisäänajotien toinen puoli olikin alkuun melkoista pusikkoa...


Nyt on pusikkoa raivattu ja puita kaadettu. Ja saatu runsaasti lisää tilaa ja uusia kukkapenkkejä...

Omenapuullakin on vähän enemmän tilaa kasvaa...

Sisääntulotietä reunustaa kukkapenkit, puhtaiden mattojen takana
Voin sanoa, että tykkään näistä muutoksista todella paljon... Pihasta on tullut selkeästi avarampi ja ryteiköt ovat vähentyneet. Puiden kaatamisesta on sekin hyvä puoli, että liiteri on täynnä polttopuuta...

Nyt suunnittelen innolla jo seuraavaa projektia omenapuun taakse... Lisää avaruutta, lisää kukkia, lisää kaikkea....


4 kommenttia:

  1. Muutokset ovat todellakin tuoneet avaruutta ja tilantuntua. Hienoja parannuksia ja kasvien runsastuessa näkymät vain kaunistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, avaruutta olen aina halunnut ympärilleni. Muutama vuosi sitten istuskelin katonreunalla ja katselin omenapuun taakse ja suunnittelin, että tuo ja tuo saa lähteä ja tuohon teen istutuksia. Maisemaa katsoi ihan eri tavalla korkeammalta.

      Poista
  2. Hhyviä parannustöitä olet tehnyt; piha näyttää avarammalta. On se vaan niin kiva, kun itse saa pihaa suunnitella ja rakentaa, se kai se puutarhaharrastuksen paras puoli onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana on tehdä pihasta omannäköistä. Valmis piha ei innostaisi ollenkaan näin paljon...

      Poista