sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Punainen valo vilkkuu

Apua, hälytys, punainen valo vilkkuu. Apua, mitä mä nyt teen!!!!! Juu, noin juuri ajattelin, kun Iisi jätevedenpuhdistamon merkkivalo vilkkui punaisena. Jotain on siis tehtävä!! Tämä on ensimmäinen kerta näiden kahden ja puolen vuoden aikana, kun hälytysvalo vilkkuu. Likakaivot tyhjennettiin juuri viime viikolla, joten täyttymisestä ei voi olla kyse. Pitäisikö siis etsiä ohjekirja ja tutkia siitä vikailmoituksia ? En viitsi, vaikka tiedosto löytyykin tämän tietokoneen uumenista.

Päätän ensimmäiseksi kurkistaa jätekaappiin, koska siellä on kanisterissa puhdistamon kemikaalia. Ja kanisterihan on tyhjä. Onneksi kemikaalia on vielä hiukan varastossa, joten kaadan sen kanisteriin. Pitäisi riittää ainakin viikoksi, ei sitä kemikaalia niin hirveästi kulu, kahdessa vuodessa 10 litraa. Punainen valo jatkaa vilkkumistaan. Vedän takin niskaan ja lähden ulos katsomaan, mikä mättää. Varaan mukaani taskulampun, jos tarvitsee nähdä tarkasti.

Avaan puhdistamon sähkökaapin ja huomaan, että puhdistamon pääkytkin on off-asennossa. Painan sen on-asentoon ja pumppu hyrähtää käymään ja vesi lorisemaan. Ja punainen valo lakkaa vilkkumasta. Ilmeisesti loppunut kemikaali aiheutti puhdistamon pysähtymisen ja puhdistamon pysähtymisestä kertoi punainen vilkkuvalo.

Niin tuli tämäkin ongelma ratkaistua vähäksi aikaa. Kemikaalia on kyllä haettava lisää, muuten punainen valo rupeaa vilkkumaan.
.


4 kommenttia:

  1. Hienosti selvisit tilanteesta - tekniikan ihmelapsi. Mä oisin varmaankin panikoinut toimintakyvyttömänä :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Soili! Päätin silloin joskus, kun harkitsin talon ostoa, että heti ei voi heittää hanskoja naulaan, vaan yritettävä on. Tekevälle sattuu, mutta aina oppii uutta :)

    VastaaPoista
  3. Hyvin selvitty! Minulla on itselläni hyvin vähän tietoa auton merkki- ja vikavaloista. Tyttäreni juuri mainitsi että hänen autoonsa on tulossa määräaikaishuolto. Olen sitäkin autoa välillä lainaillut, aivan hyvin se on toiminut, toivotaan että ei ainakaan mitään kummempia vikoja löytyisi.
    https://porvoonautopiste.fi/palvelut/

    VastaaPoista
  4. Hyvä homma jos ongelma ratkesi. Meillä tuo likakaivon tyhjennys pitäisi tehdä myöskin. Ei tuo valo ole vilkkunut vielä kertaakaan, mutta onkin hyvä tietää nyt sitten mahdollisista syistä jos niin käy.
    https://vtm-putkistohuolto.fi/valkeala

    VastaaPoista