tiistai 28. elokuuta 2012

Vesuri heilui

Omistan vanhan pihan, vaikka talo onkin melko uusi. Olen jo lähes kaksi vuotta ihmetellyt edellisten omistajien pihasuunnittelua. Pihalla kasvaa yksi perenna mättäänä siellä ja toinen täällä. Yksittäisiä pensaita samoin. Nurmikon leikkaaminen on ollut hankalaa, koko ajan pitää kiertää esteitä, en tykkää.

Viime kesänä aloitin yhden kukkapenkin kaivamisen, tänä kesänä toisen. Mutta kumpikaan ei valmistu ennen salaojien kaivamista eli ensi kesää. Niinpä nyt joudun miettimään perennojen paikkoja. Osa niistä on pakko siirtää. Mutta minne ????? Sellaiseen paikkaan, että ne eivät olisi tiellä, mutta säilyisivät pihamyllerryksessä. Jotain pitäis keksiä pian, jotta perennat ehtivät juurtua uuteen paikkaan. Siirtolistalla ovat ainakin ukonhattu, pikkutalvio, ruusujuuri, jalopähkämö, ohotanmaruna, sammalleimu, hopeahärkki. Lisäksi sisällä kasvavat siementaimet: salkoruusu ja harjaneilikka, kaipaavat ulkoistutukseen.

Sain viikonloppuna lahjaksi vesurin. Olin jo lainannut isäni vesuria ja tuhonnut sillä ja oksasaksilla yhden jasmikkeen ja rehevän lumimarjaryteikön. Eilen hävitin vielä syreenin. Pidän siitä, mutta jos se kasvaa väärässä paikassa, niin sitten se pitää hävittää. Vesurilla ja suurimmat oksat pokasahalla ja nyt ei enää ole syreeniä. Sen lisäksi vielä hetki riehumista trimmerillä ja tilaa tuli vähintään 5 neliöä. Ja kun jaksaa jatkaa raivausta, niin saan lisäneliöitä puutarhaan. Nokkonen, haapa ja maitohorsma yhdessä vuohenputken kanssa kilpailevat tilasta kanssani. Minä aion selviytyä voittajana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti