perjantai 6. heinäkuuta 2012

Albiinoampiaisia ja kärpässieni

Saunamökin kattoremontti on edennyt siihen vaiheeseen, että pääsin maalaamaan räystäiden alapintoja. Siis niitä valmiita räystäitä ;)

Päätin aloittaa helpoimmasta eli ison katon räystäästä, siinä kun on rakennustelineet, joilta on helppo maalata. Paitsi että ne telineet ovat väärässä paikassa ja liian kapeat (minä en ole leveä!!!!!) Makasin selälläni telineen reunimmaisen lankun päällä ja kurkottelin yläkroppa ylhäällä vatsalihasten voimalla ja yritin maalata... Asento oli niin hutera, että toisella kädellä pidin kiinni räystäästä ja sillä toisella maalasin... Maalattua tuli, mutta työnjälki ei ole kauhean siistiä :( Toiseen kertaan maalaan tämän osan vasta, kun rakennustelineet on poistettu!!!!!

Pikkukaton räystäät pääsin maalaamaan kokonaan. Siellä ei ollut rakennustelineitä hankaloittamassa elämää, vaan tikkailta pääsi paljon helposti maalaamaan. Tai helposti ja helposti, taloustikkaat olivat hiukan liian lyhyet, noin pari senttiä. Joten maalaaminen piti suorittaa varvistamalla. Tässä urakassa suurimpana riesana olivat ampiaiset. Ne olivat ehtineet valtaamaan useita pesäpaikkoja ja olivat melko äreitä, kun minä maalasin heidän kulkuväylänsä. Parhaimmillaan ympärilläni pyöri kymmenen kiukkuista ampiaista. Minä hätistelin niitä maalipensselillä, joten muutamista amppareista tuli albiinoja. Ja kun en enää kestänyt ylhäällä yhdessä ampiaisten kanssa, hain Raid-pullon avukseni. Se toisessa kädessä ja pensseli toisessa hosuin yläilmoissa. Kyllä niillä välineillä maalaustilaa sai :)

Mutta arvaahan sen lopputuloksen, kun varvistaen seisoo huterilla tikkailla ja huitoo ampiaisia, niin lopputulos on aika pilkullinen. Sanoisin, että muistuttaa kärpässientä tuo minun saunamökkini... Kuvia en pysty laittamaan, koska olen onnistuneesti hukannut kamerani :( Enpä taitaisi myöskään kehdata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti