Sunnuntaina päätin valmistaa ruuaksi linssikeittoa. Muutama vuosi sitten löysin GoGreen sarjan linssipaketin kyljestä mielenkiintoisen linssi-pinaattikeiton ohjeen. Ruoka on helppo ja hyvänmakuinen. Edelleenkään kotoa ei löydy roomankuminaa eli juustokuminaa, mutta se ei ole tahtia haitannut. Pakastimesta kaivoin pussillisen ryöpättyä nokkosta, jonka ajattelin käyttää pinaatin tilalla.
Nokkosen määristä ei tietenkään ollut merkintää, vaakaa en jaksanut ruveta kaivelemaan, joten arviokaupalla ruokaa maustettiin. Täytyy sanoa, että liikaa nokkosta meni, koska valmis ruoka maistuu heinälle. Ei hyvä!!!! Aion sen silti syödä, mitään ei heitetä pois...
Koska en laittanut nokkosta koko pussillista, vaan jätin 3 kakkaraa pussiin, päätin paistaa iltapalaksi nokkoslettuja. ½ litran taikinaan loput 3 kakkaraa, paistamiseen leivontamargariinia ja hyvää tuli. Letuissa ei maistunut heinä, joten nokkossuhde oli hyvä.
Vaikka pääruoka ei kauhean hyvää ollutkaan, aion silti keväällä jatkaa nokkosen keräilyä. Ja vaikka inhoankin vuohenputken kitkemistä, niin sekin kuulemma kelpaa sýötäväksi. Ja maitohorsmankukista saa tehtyä mehua... Kokeilunhalua riittää, kunhan saisi raaka-aineita...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti