lauantai 8. huhtikuuta 2017

Messuilua

Tänä aamuna suuntasin rellun nokan kohti Helsinkiä ja Kevätmessuja. Odotukseni eivät olleet korkealla, en odottanut mitään uutta ja ihmeellistä. Olin menossa ostamaan Metsäpirtin multaa ja pelargoneja Peltosen puutarhalta. Muutaman luennonkin ajattelin kuunnella, kun olivat sopivasti laittaneet minua kiinnostavia esityksiä peräkkäin... Siinä suunnitelmani lyhykäisyydesään...

Yleiskoristelualue ei ollut mitenkään ihmeellinen. Luola oli uutta, mutta kasvit vanhoja tuttuja...Hämmentävää oli, että istutuksissa oli käytetty huonekasveja, mm. rönsyliljaa ja atsaleaa. Atsalea ei ollut puistoatsaleaa, vaan sitä kukkakaupoissa myytävää. Mahtanevatko selvitä Suomen talvesta ?

Yleiskoristelualuetta kiinnostavampana pidin Suomen tasavallan predenttien puolisoille sidottuja kukka-asetelmia... Tässä kollaasi niistä

Ylärivi: Sthålberg, Relander, Svinhuvud ja Ryti,
Keskirivi: Kallio ja Mannerheim
Alarivi: Paasikivi, Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari, Arajärvi ja Haukio
Muiden presidentinpuolisoiden kukkamausta en tiedä kuin Kaisa Kallion. Hän piti pelargoneista, ja kasvatti sitä pelargonia, joka edelleenkin tunnetaan nimellä 'Kaisa Kallio', mutta hänen asetelmassaan ei valitettavasti ollut ainuttakaan pelargonia.

Kokodamat näyttävät olevan muodissa... Oli itsetehtyjä ja valmistuotantoa...


Vasemmalla Keudan osaston, keskellä Harjun osaston ja oikealla kukkamyymälän, joka myi myös nimettömiä erikoispelargoneja. Olivat kauniin kirjavalehtisiä, mutta nimettömiä, joten en viitsinyt ostaa, vaikka pelargoniostoksilla olinkin...

Löysin sentään nimellisiäkin erikoispelargoneja Peltosen puutarhan myyntikojusta. Upea määrä vanhoja kotimaisia lajikkeita ja isokokoisia taimia. Ostin 4 kappaletta, meille muuttivat uusina tuttavuuksina Hillevi ja Gaselle, sekä vanhoina tuttavina Mr Wren sekä Säkkijärveläinen.


Nyt minulla on 90 erilaista pelargonia :) Ja 100 menee rikki, kunhan Ruotsista tilatut saapuvat :) Katselinkin messuilla uusia hyllyjä kasvihuoneeseen, mutta en sentään vielä tilannut...

Multaakin tilasin, ja sanoin, että voi tulla heti huomenna... Ei sitä vielä pääse levittämään, kun ensin pitää kitkeä pohjamaa, mutta ehkä jo toukokuussa...

Ja kun ostoslistan hankinnat oli tehty, niin sitten voikin vain ihastella... Tai shoppailla lisää... Täällä blogimaailmassa on kehuttu Sonja Lumpeen uutta Tomaatti-kirjaa ja koska pääsin kuuntelemaan hänen luentoaan, niin pitihän se kirjakin hankkia, ja oikein omistuskirjoituksella :)


Mielellään luen harrastajan vinkkejä onnistuneesta tomaatinkasvatuksesta. Vai voiko puhua harrastelijasta, kun hän viljelee 50 - 80 eri tomaattilajiketta ? 

Parkkihalliin kävellessä, ulkoalueella oli vielä yksi kukkamyyjä... He myivät puutarhakasveja, ja olin vähän ajatellut hankkivani jotain ihania esikoita puutarhaan... Loistivat silmiini niin kirkkaina, vaikka aurinko ei paistanut, että pakko oli ostaa....Loppupäivän aion toipua messureissusta ja huomenna suuntaan pihalle siivouspuuhiin, jos tämä alkava flunssa ei kaada minua sänkyyn...

Aurinkoista viikonloppua!!!!

8 kommenttia:

 1. Paranemisia. Minä juuri aloitin pihahommat. Olipa mukavaa taas pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkin olen nyt aloittanut, flunssasta huolimatta. Harmi, että ei enempää jaksanut, intoa olisi kyllä riittänyt.

   Poista
 2. Huomasitko, että ainakin osa noista presidenttipuolisoiden asetelmista oli tekokukkia. Kokeilin muutamia ja ne olivat ehtaa muovia.
  On sinulla aika kokoelma pelaguita. Kesällä onkin sitten odotettavissa komeaa kukintaa.
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti tosiaan niissä asetelmissa oli käytetty tekokukkia. Osa silkkikukista on erittäin aidonnäköisiä, mutta osasta kukkia oikein loisti, että ovat muovikukkia. Tuli mieleen venäläinen hautausmaa, siellä näkee paljon muovikukkia.

   Poista
 3. Kivoja pelakuulöytöjä! :) Toivottavasti flunssa ei ole iskenut ja pääset puutarhahommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se flunssa iski, mutta pariksi tunniksi menin silti puutarhatöihin... Intoa olisi riittänyt enemmänkin, mutta sitten kroppa ilmoitti, että nyt riittää... Huomenna jatketaan, toivottavasti :)

   Poista
 4. Etsiskelen uusia puutarhablogituttavuuksia ja mutkan kautta löysin tänne. Kiitos Helsingin messukuvista. Itse en sinne tänä vuonna ennättänyt, kurvasin sen sijaan Tukholmaan puutarhamessuille. Sieltä kuvasatoa luvassa tod.näk. useammankin postauksen verran. Pikkupelakuutaimia tuli kasvituliaisina matkaan, tarjontaa siellä oli pelargonien osalta yllin kyllin. Olisipa ollut pakettiauto matkassa!

  VastaaPoista
 5. pikaista paranemista!

  Kävin itsekin messuilla, ja pakko myöntää, että viime vuotiset olivat minusta kiintoisammat kuin tämän vuotiset.

  VastaaPoista