tiistai 14. helmikuuta 2017

Olenko erehtynyt kuukaudesta ?

Tänään on ihan maaliskuinen kevätfiilis, 6 astetta lämmintä ja auringonpaiste. Ja aurinko lämmittää ihanasti, pariin otteeseen olen päässyt ottamaan aurinkokylpyjäkin. Lumi sulaa jo paikoitellen....


Niin lämmintä ja aurinkoista, että on jo syytä huputtaa tuijat ja alppiruusu. Kotona minulla oli jo varjostuspeite, mutta kävin sitten tarjouksesta ostamassa varjostussäkkejä. Ne pysyvät ehkä vähän paremmin tuijien päällä.

Huputettu tuija
Keväänmerkkejä oli havaittavissa kasveissakin...

Atsalean nuppuja

Lamoherukassa isot silmut
Kunpa nyt vaan ei tule enää kovia pakkasia, etteivät silmut palellu. Vaikka aika todennäköistä on, että talvi ei ole vielä ohi.

Sisälläkin jo vihertää... Amppelitomaatit kylvin jo joulukuun loppupuolella. Kohta päästään koulimaan...


Tomaattien suhteen osasin kylvää maltilla, taimia on ainoastaan 12 kpl. Kylvettynä on myöskin keijunmekot.


Plantagenissa käväisin katsastamassa pelargonitarjonnan. Ei ollut kovinkaan kummoinen, mutta olipa sentään 'Red Pandoraa', lempparini, jota en ole onnistunut koskaan talvettamaan. Ostin peräti 3 kappaletta, lisäksi koriini löysi tiensä Prins Nikolaj ja Happy Thought.


Syksyisiä kesäkukkien pistokkaita siirsin kissanhiekasta multaan. Otin viime syksynä pistokkaita ruusuliisasta ja petunioista. Enpä ole koskaan ennen yrittänyt talvetusta, mutta hienostihan tuo onnistui täällä sisällä lämpimässä valojen alla. Lisäksi onnistuin talvettamaan ruusuliisaemon, joten siitä saan kohta lisää pistokasmateriaalia.


Ensi kesänä tarvitaankin paljon kesäkukkia, koska tarkoitukseni on rakentaa pari kukkalaatikkoa lisää. Niillä ajattelin rajata hyötypuutarhan selkeästi omaksi alueeksi. Mittailin, laskin, pähkäilin ja paljoa ei tarvitse ostaa materiaaleja, jotta kaikki rakennusprojektit saadaan tehtyä :)

Toivottavasti tällaiset aurinkoiset, lämpöiset kelit jatkuvat vielä ensi viikollakin, kun on talviloma. Mitä kaikkea ihanaa silloin saakaan aikaan....

4 kommenttia:

 1. Ihania pikkutaimia ja terhakoita pistokkaita. Talvetetuista ruusuliisasta ja petuniasta. Taitavaa!
  Hyvää Ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minä en ole huputtanut tuijia, mutta sen sijaan leikkelin taannoin vähän tunnelia niiden alaoksistoon, että pääsen kulkemaan täältä mökistäni tielle :)

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Ilmassa on tosiaan kevään tuntua:)

  VastaaPoista
 4. Samoja pikkutaimia ollaan hankittu, minäkin ostin 'Red Pandoraa' ja 'Prins Nikolaj:n' :)
  Onnea kasvatushommiin!

  VastaaPoista