sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Minäkö maalainen ???

Tänään taas tuli todistettua, että en todellakaan ole!!!! Olen edelleen kaupunkilainen, vaikka kuudetta vuotta jo asunkin maaseudulla.

Taidan olla edelleen se naapureiden kyttääjä ;) Mutta pakkohan sitä on katsella ulos ja ympärilleen, kun jotain täällä tapahtuu.

Eilen aamulla juhannuspäivän kunniaksi naapurin pellot myrkytettiin :( Tänä aamuna samalla pellolla, mutta kaukaisemmalla saralla, pörräsi taas traktori. No, mitä ihmettä, taasko siellä myrkytetään ? Ei, vaan nyt niitettiin.

Ja illalla, kuuman ja kuivan päivän päätteeksi, pellolla ruvettiin tekemään jättiläisen munia ;) Valmiita munia näkee usein, mutta harvoin olen onnistunut näkemään niiden tekemistä. Nytpä pääsin seuraamaan sitä ihan omalta pihalta. En sentään ottanut tuolia esille, mutta hetken verran seisoskelin kasvihuoneen varjossa ja tuijotin ja kuvasin...Ensin tehtiin yhdellä traktorilla isoja pyöröpaaleja ja sitten toisella traktorilla muovitettiin paalit.


Kiinnostavaa katseltavaa tälläiselle kaupunkilaiselle. Ei siis tarvitse vielä muuttaa blogin nimeä, vaan voin edelleenkin kertoa kaupunkilaistytön kohelluksista maalla.

Juhannuksena pääsin niin hyvin ompelun makuun, että piti taas hankkia lisää kankaita... Hauska, kun on tullut pieniä nettikangaskauppoja, joissa on ihania kuviotrikoita, muillekin kuin lapsille. Tällä kertaa tilasin materiaalit 4 vaatteeseen, ja osa kankaista oli peräti luomupuuvillaa... Katsotaan, mitä niistä saan aikaan, kunhan kotiutuvat...

Eipä tullut lähdettyä kuitenkaan sinne teatteriin, vaikka niin suunnittelinkin. Sää oli liian hiostava ja ukkosrintava kulki turhan läheltä. Toivottavasti vielä tänä kesänä ehdin....

8 kommenttia:

 1. Niin, perinteiset heinäseipäät on korvattu nykyään lähes kokonaan noilla muovitetuilla pyöröpaaleilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä noita valkoisia pyöröpaaleja näkee pellonpientareilla paljonkin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun niitä tehdään naapurissani. Mutta kiinnostavaa katseltavaa sain :)

   Poista
 2. Sinulla onkin ollut mukavia maalaiselämän elämyksiä. Jotenkin vaan harmi, että harvoin enää näkee heinäseipäitä. Ompeluintoa ja kesäisiä päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oppii uutta, kun elää avoimin silmin. Heinäseipäät ovatkin harvinaista herkkuja, jos niitä näkee.

   Poista
 3. On olemassa myös sellaisia yhdistelmä koneita, kone jossa tuo muovin kierritys on samassa kuin se heinäpaalin teko, silloin siihen tulee yleensä sitten myös aiv-liuosta ja se on sitten säilörehua. Epäilen että tässäkin olisi niin tehty, koska laitetaan tuo muovikin vielä päälle, koska eihän tavallinen kuivaheinä tarvitse muovia ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti nämäkin paalit sisältävät jotain AIV-liuosta, koska paalientekotraktorin edessä oli jokin säiliö. Mitä säiliössä oli ja miten se oli kytketty paalaimeen, sitä ei näin kaukaa valitettavasti nähnyt :)

   Poista
 4. Mä olen vissiin senverran maalainen etten edes haikaile heinäseipäitä. Isot paalit on niin käteviä kun vertaa irtoheinään!

  Mutta kaikenlaista työntekoa on mukavaa katsella- siihen riittää se että on itse laiska kuten minä olen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään haikaile heinäseipäiden perään, muuten kuin koristeissa :) Ja kyllä kaikenlainen työn katselu on mukavan rentouttavaa, mutta ihan en kehdannut raahata tuolia esiin ja istua katselemaan...

   Poista