lauantai 7. toukokuuta 2016

Lanit pihalla

Onpa ollut huikeat 3 päivää... 3 naista, 3 saumuria, 2 ompelukonetta, aurinkoa ja paaaaljon kangasta...

Ensin tehtiin sisällä morsiusneidonmekkoja sisällä, mutta niiden tultua sovituskuntoon kannettiin koneet ulos terassille ja sitten alkoi kaasun polkeminen. Koivuista satoi mahlaa ja kertaalleen lintu onnistui ampumaan meitä. Onneksi kankaalle tuli vain pieni osuma...

Tässä 3 naisen lopputulokset...
Ja tässä vielä lähikuvat omista tekeleistäni...

Tämä ensimmäinen on tehty loppuunkulutetusta Wienin paidasta. Paidan leikkasin osiin ja niiden avulla leikkasin uudet kankaat.  Onnistuin, joten taidanpa tehdä toisen ja kolmannenkin samalla tavalla.


Tämän topin ohjeen näin siskollani Ottobre-lehdessä ja totesin, että tuo on minun. Ja Tallinnasta löytyi ihan loistavaa koristekuminauhaa, jolla reunustin pääntien ja olka-aukot.


Sitten perustunika ihanasta digiprinttikankaasta...


Ja samalla kaavalla tehty toinen tunika. Nyt vaan hihat on digiprinttiä ja synkkää etukappaletta piristää 2 pitsivetoketjua (valetaskuja) ja digiprinttikankaalla päällystetyt napit yläreunassa.Ja sitten vielä maksimekko ohuesta neuloksesta. Siihen pukeudun huomenna, kun menemme mummin luo äitienpäiväkahveille.


Kyllä oli mukava ja rentouttava viikonloppu. Me vaihdoimme koneita sen mukaan, minkäväristä lankaa tarvittiin. Ei ollut väliä, kenen koneella ommeltiin. Välillä ideoitiin yhteisvoimin, neuvottiin ja sitten taas koneet surisivat. Välillä syötiin, saunottiin, nukuttiin, ostettiin lisää kankaita Kankaiden yössä (en minä kuitenkaan, vanhoissa vielä riittää). Seuraavat lanit sovittiin kesälle, kunhan vuorotyöläinen saa selville työvuoronsa. Silloin sitten ommellaan morsiusneidonmekot täysin valmiiksi, nyt ne jäivät sovitusversioiksi...

Lanien jälkeen lähdinkin ajelemaan vanhempieni luo Äitienpäivän viettoon.

Ihanaa Äitienpäivää kaikille Äideille!!!!

1 kommentti: