maanantai 16. toukokuuta 2016

Kylvöjä ja kukkia

Tänään tein ensi kylvöt potagerissa... Vihdoinkin, sillä olen puuhastellut kaikkea muuta niin paljon, että ovat kylvöt meinanneet unohtua. Enpä vielä paljoa kylvänyt, vain punajuuret (3 laatua, joita löytyi kotoa), tillin, rucolan ja viinisuolaheinän. Kaikki muut kylvöt ovatkin sitten lämpimän maan kylvöjä eli papuja ja kurpitsaa ja kurkkua, että niiden kanssa vielä odotellaan... Syksyllä kylvetyt palsternakat ovat jo itäneet ja viime syksynä maahan jätetty palsternakka on aloittanut kasvun uusiksi siemeniksi...

Hedelmätarhassa lähes kaikki puut ovat selvinneet talvesta, vaikka sitä epäilinkin talvella, kun puiden istutuskuopat olivat vettä täynnä. Vain toinen luumupuistani näyttäisi kuolleen, ainakaan vielä siinä ei ole yhtään vihreää näkyvissä.

Omenoista Pirjassa ja Ananaskanelissa on jo nuppuja, Åkerossa ei näyttäisi olevan. Toivottavasti joku kimalainen pörrää kukasta kukkaan, että saisin maistiaisia...


Kesäomena 'Pirja'

Syysomena 'Ananaskaneli'

Ilokseni huomasin, että viime syksyinen syntymäpäivälahjani päärynä on tehnyt muutaman nupun.

Päärynä 'Pepi'

Muista synttärilahjoistani eli pensasmustikoista ja atsaleoista, atsaleat ovat kaikki hengissä, mutta valitettavasti osa pensasmustikoista näyttäisi paleltuneen :( Ihan tarkkaa selvyyttä paleltuneista lajikkeista minulla ei vielä ole, koska pensaat ovat yhdessä ryppäässä valeistutuksessa, enkä ole viitsinyt kaivella sitä.


Täytyy sanoa, että olen ollut todella tyytyväinen Lidlistä hankkimiini tulppaaninsipuleihin. Kaikki ovat tähän mennessä olleet sitä, mitä pussin kyljessä on luvattu. Tuota alakuvan kerrattua tulppaania mainostettiin väriävaihtavaksi ja sitä se on ollutkin. Nuput avautuivat keltaisena, mutta vähitellen ne muuttuvat oranssin kautta punaiseksi. Hauskoja!!!!


Nämä kuvissa olevat tulppaaninsipulit on ostettu viime syksynä, mutta yllätyksekseni myös edellissyksynä istutetut ja jo kertaalleen kukkineet tulppaanit aikovat kukkia uudelleen. Eikös tulppaanien pitänyt olla yksivuotisia ?


Etupihalle viime keväänä istutettu oranssinpunainen kevätesikko on aloittanut kukinnan. Sen onkin yllättävän vaalea väritykseltään tänä keväänä. Viime vuonna se oli selkeästi tummempi, vai onko tämäkin väriävaihtava kukka ?


Ei kesää ilman pikkusydämen kukkia!!! Kasvi on niin kova leviämään, että se varmasti pärjää vieressä kukkapenkin ulkopuolella kasvaville kieloille, jotka pyrkivät levittäytymään myös kukkapenkkiin.10 kommenttia:

 1. Ihanat omenankukat! Meiltäkin löytyy samanlaisia nuppuja. Kaunis pikkusydän sinulla, meillä ei ole vielä noussut tai on sitten kuollut. En ole vielä menettänyt toivoa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväänetenemistä on kiva seurata täällä blogistaniassa, kun se etenee niin eritahtiin eripuolilla Suomea. Toivottavasti pikkusydämesi vielä nousee

   Poista
 2. Eikös tulppaani jakaudu kukinnan jälkeen ja sitten ne uudet taas kukkii, jos vaan tilaa ja ravinteita riittää? Ihanasti siellä jo kukkia, meillä vasta scillat lopettelee ja ensimmäiset narsissit aloittelee. Omppuja jännätään, että saataisiinko tänä vuonna ensimmäiset kukat ja jopa omenatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen luullut, että tulppaanin sipuli jakautuu, eikä kuki seuraavana vuonna, koska on liian pieni. Nämä eivät ole jakautuneet, vaan kukkivat ihan sellaisena kuin viime vuonnakin. Siksi se minua hämmästyttääkin...

   Poista
 3. Jännä tuo esikon väri. Meilläkin kukkivat esikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi jännän värinen, mutta on se nyt jo lähtenyt punertumaan sellaiseksi oikeanväriseksi.

   Poista
 4. Kyllä jotkut tulppaanit ovat jopa ns. monivuotisia. Lapsuudenkodissani kukki aina seinustalla punaisia tulppaaneja, ja ne oli siellä jo ennen meitä.

  Olen joskus lukenut että mitä syvemmälle tulppaanin istuttaa niin sen paremmin se pysyisi monivuotisena, tiedä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut, että tuollaiset peruslajikkeet voisivat olla monivuotisia, mutta nyt myös hapsureunaiset näyttäisivät ihanaiset näyttäisivät kukkivan uudelleen... Ihan kummallista, mutta olen tyytyväinen :)

   Poista
 5. Tupsahdin jonkun puutarhablogin kommentista blogiisi ja linkitän sinut listaani. On se vain niin erikoista nähdä että siellä jo kesäpikkusydämet kukkii, kun meillä ne juuri ja juuri ovat kasvaneet mullan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijakseni!! Pikkusydän on ihana kasvi ja viihtyy melkein koko Suomessa. Tarkoitukseni on hankkia sitä myös valkoisena, kuuluu tämän kesän ostoslistalle

   Poista