tiistai 1. tammikuuta 2013

Ottaako pannuun ?

Uusi vuosi, uudet kujeet... Eipä taida olla, vaan vanhoilla mennään. Uusi vuosi vastaanotettiin Ystäväporukalla herkutellen, alkupaloiksi katkarapusalaattia kuivan kuoharin kera. Pääruuaksi leivinuunissa haudutettua vuohenviulua ja uunipunajuuria ja paahdettuja tomaatteja punaviinin kanssa. Jälkiruuaksi talon viimeiset suklaat... Uuden vuoden lupauksena lupasin viettää namittoman tammikuun. Se tulee olemaan vaikeaa, sokerihimo on valtava. Joten muistakaa kyläilijöille ei tarjoilla herkkuja, talon emäntä yrittää saada painoaan alaspäin.

Ihanat ystävät myöskin yrittivät takoa päähäni järkeä, että vielä ei tarvitse ruveta tekemään siementilauksia, saati kylvämään. Mutta, mutta, kun he lähtivät, minä rupesin tekemään kauppalistaa: ainakin kylvömultaa, vermikuliittia... Mutta jos kuitenkin menisi maalikauppaan ja jatkaisi vuosi sitten aloitettua keittiöremonttia. Tarkoitus olisi hiukan maalailla seinää kaapiston sivuista ja yläkaappien päältä, sellaisista kohdista, mihin ei tule seinälaattoja. Ja kun maalaukset on tehty, niin sitten voikin pyytää laatoittajia paikalle. Ja minä siirryn maalipurkkeineni portaisiin, sieltä pitäisi vielä peittää vihreät seinät.

Jotta saisin pidettyä ajatukseni muualla kuin kevään siemenissä ja kylvöissä, olen lukenut. Joululahjaksi sain 2 kirjaa, Tuija Lehtisen uusimman ja Patalappu-kirjan (Taito-Uusimaa ja Jaana Vehkasalo: Patalappuja à la Carte). Molempia olin toivonut. Lehtisen kirja oli tällä kertaa pettymys, se ei ollut niin hersyvää kuin yleensä. Mutta patalappukirja. siinä vasta mahtava opus. Mieleni tekisi tehdä kaikki patalaput, olen vasta ensimmäisessä luvussa, mutta toinen patalappu on jo tekeillä.


Siinä siis Iloinen leipuri ja Iloinen keittiö. Kiva kokeilla jotain uutta. Iloisessa leipurissa opin pallosilmukan ja Iloisessa keittiössä opin virkkaamaan kohokuvioita. Seuraavana voisi lähteä Piknikille leikkimään Keittiöprinsessaa. Ja siskonlapsia voisin opettaa Pikkukokeiksi, koska he osaavat jo ketjusilmukan teon. Lettukestit Sokerileipurin kanssa Metsäretkellä... Niitäkin on pakko kokeilla... Reissumiehen matkassa Salonkien salohin, kylläpä kirjan tekijä on keksinyt ihania nimiä patalapuille. Jollain aikataululla kaikki edellä luetellut patalaput on virkattu...

2 kommenttia:

  1. Voi hupsista, luin että lupaat pitää naimattoman tammikuun . . . :-)

    Iloista tätä vuotta sinulle
    ja ps. kyllä ne siemenet ehtii myöhemminkin tilata.

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta :) Minulla on tämän päivän ohjelmana laittaa chilinsiemenet itämään ;) se kun täytyy tehdä ajoissa varsinkin näillä korkeuksilla että ehtisivät tuottamaan satoakin. Tuleville siemenillesi hyvää itämiskevättä ja Sinulle toivotan puuhakasta vuotta 2013 Terv. Hiljainen lukija (käy toki tutustumassa blogiini)

    VastaaPoista