sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Hyvästi kesä!!!!!

Aloitin tänään syystyöt. Jotenkin se saa mielen apeaksi, kun kesä alkaa olemaan ohi. Voi voi... Aloitin pihatyöt kääntämällä aumakompostin. Sellainen helppo, vähän voimaa vaativa työ puolikuntoiselle flunssasta toipuvalle ;) Mutta siitä oli pakko aloittaa... Ja hyvin olivat viimesyksyiset lehdet maatuneen, vielä keväällä ne erottti selvästi. Huono asia oli se, että kompostissa kasvoi vuohenputkea ja leinikkiä. Minä nimittäin kannoin kesällä kukkapenkin pintamullat kompostiin. Käännetyn kompostin päällystin kesäkurpitsan, spagettikurpitsan, avomaankurkun ja kurkkuyrtin taimilla. Ne kiskoin pois kasvatuslaatikoista. Ovat niin paksuvartisia, että eivät varmasti olisi maatuneet talven aikana.

Sitten tyhjensin lämpökompostia. Vielä vuosi sitten ajattelin, etten saa sitä mitenkään täytettyä, niin että se rupeaisi toimimaan kunnolla. Mutta niin vaan se täyttyy. Tämä oli kolmas kerta tänä kasvukautena, kun sen tyhjensin. Kaikki muut olivat hienosti maatuneet, vain kananmunakuoret olivat erotettavissa. Aiemmilla kerroilla siirsin lämpökompostorin tuotteet jälkikompostoitumaan aumaan, mutta tällä kertaa kuorrutin 2 kasvatuslaatikkoa lämpökompostorin tuotoksella. Eihän se kaunista ole, joten pinnalle asettelin pensaspavun varsia. Luin, että papujen lehdissä ja varsissa on myöskin runsaasti typpeä, ei pelkästään juurissa. Pavun varsien päälle aion vielä laittaa ohuen kerroksen haravoituja lehtiä. Viime vuodesta opin, että kerros ei saa olla liian paksu. Kasvimaani ei meinannut keväällä kuivua millään, kun siinä oli liian paksu lehtikerros.
Kasvimaalle ei vielä tehnyt mitään. Vain sipulit olen nostanut ylös, kaikki muut kasvikset saavat vielä kasvaa. Hiukan täytyy tilannetta seurata, koska kasvimaan reunoilla seisoo vesi. Etteivät juurekset ala mätänemään. Mutta pieniä ovat vielä juuret, ihan liian pieniä. Liekö pienuuden syynä tämä sateinen kesä, vai mikä ????? Tänä vuonna en aio kuorruttaa kasvimaata haravoiduilla lehdillä. Enpä taida edes kääntää sitä, koska ensi keväänä kasvimaan paikalla on kasvatuslaatikoita!!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti