sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Puutarhamatkailua Latviassa, Rundale

Sain vasta tänään tuotua viime kesän kuvat kamerasta tietokoneelle, joten nyt on hyvä palata viime kesään ja perhelomaan Latviassa. Olin automatkalla vanhempieni, siskoni ja siskontyttöni kanssa. Suunnitelmana oli kierrellä Latvian etelä- ja keskiosissa, koska Riika oli jo nähty.

Tämä postaus keskittyy Rundalen linnaan, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Riikasta etelään. Rundale on pohjolan Versailles, niin paikkaa mainostettiin. Turistirysä, kun parkkipaikalla oli toistakymmentä bussia, mutta onneksi tilaa oli.Alkuun teimme kierroksen sisällä linnassa... Linna oli vastikään kunnostettu, vuosilukuja en enää muista.

Seuraavassa kuvassa, yläkuvassa on valokuva yhden salin katosta ennen kunnostusta ja alemmassa suunnitelma/ katosta. Ja sitten itse kattomaalaus....


Palatsikierroksen jälkeen nautimme virvokkeita linnan kellarikahvilassa, ennen puutarhaan siirtymistä.  Puutarha oli valtava, joten turisteja varten siellä kierteli minijuna. Sen kyydissä sai jonkinlaisen käsitykseen puutarhan laajuudesta. Sitten olikin helppo lähteä kävellen liikkeelle...

Palatsi puutarhan puolelta


ViiniköynnöstunneleitaPuutarhaan oli rakennettu erilaisia huoneita... Joista löytyi katseenvangitsijoina ruukkuistuksia. Ja useimmat istutuksista oli rakennettu perennoista. Yhdestä huoneesta löytyi hauska kiinalainen vai japanilainen paviljonki (WC) Rundale on erityisen kuuluisa ruusutarhastaan. Ja heinäkuussa ruusut olivat kauneimmillaan... Harmi, että sitä tuoksua ei saanut ikuistettua kuviin. Yllättävän vähän olin kuvannut niitä ruusuja...

Kaikilla ruusutarhan kasveilla oli nimilaput, eli lajikkeen sai selville. Ruusuja oli istutettu väreittäin eri alueille. Lisäksi siellä oli ruusuja alueittain. Seuraavassa kuvassa suomalaisia ruusuja, mm. Katri Vala.


Minä tykkäsin paikasta kovastikin. Olisin voinut kierrellä siellä pidempäänkin, mutta päivä oli kuuma +30 astetta, eivätkä seuralaiseni olleet niin kiinnostuneita puutarhasta, että olisin vaatinut saada olla kauemmin siellä. Mutta niin ihana se ei ollut, että minun olisi ihan pakko päästä sinne uudelleen.1 kommentti:

  1. Hieno ruusutarha ja myös itse linna näyttää kauniilta. Varmasti mukava matkakohde, puutarhoissa kun on aina kiva kiertää :)

    VastaaPoista