torstai 3. toukokuuta 2018

Pelargonien kesä alkoi

Säätiedotuksia on luettu tarkkaan, joko, joko pian alkaisi lämmin jakso. Joko uskaltaisi viedä pelargonit kasvihuoneeseen... Eikö jo... Näitä ajatuksia olen pyöritellyt päässäni jo pari viikkoa ja tänään oli se hetki... Auringonpaistetta ja lyhyt työpäivä, joten oli hyvä hetki kantaa suurin osa pelargoneista kasvariin. Ihan pienet ja muutama ruukunvaihtoa odottava kasvi jäi vielä sisälle, kaikki muut kannoin ulos...Urakan päätteeksi oli pakko istahtaa ja nauttia pannullinen teetä ja ihailla kasveja. Osa niistä on paremmannäköisiä, osa vähän heikompia. Toivottavasti viihtyvät... Kukkia ei ole avautunut vanhoihin talvehtineisiin, ainoat kukat löytyvät kevään hankinnoista.

Osasta kasveja olen vielä napsinut nuput pois, jos lehtiä on ollut liian vähän. Mutta alla oleva 'Inspire salmon' saa kukkia jo.

'Inspire Salmon'
Pihalla on enemmän kukintaa. Esikot ovat niin kauniita... Se valkoinen palloesikko, sitä on päästävä joka päivä ihailemaan... Muutkin siemenestä kylvetyt palloesikot ovat jo nupuilla, väreinä niissä ilmeisti violetti ja vaaleanpunainen...


Parin metrin päässä edellisestä kasvaa puutarhamyymälästä hankittu valkoinen palloesikko. Se tulee jälkijunassa, mutta hengissä sekin on.


Viime keväänä Helsingin puutarhamessuilta hankittu valkoinen esikko, kukkivana hankittu, ei olekaan enää valkoinen, vaan loistavan sitruunankeltainen. Kuvaan en saanut vangittua oikeaa väriä, mutta kaunis hänkin on.


Etupihapenkin loistoetelänkevätesikko on aivan villiintynyt kukkimaan. Jokainen kukka loistaa kilpaa auringon kanssa. Ja pilvisenä, sateisena päivänä se loistaa aurinkonani. Tämä on ollut ehdottomasti yksi parhaista hankinnoistani ikinä.


Lisääkin esikoita pihaltani löytyy, mutta he eivät vielä kuki. Joskus pitäisi tehdä postaus pelkistä esikoista, ne ovat niin ihania!!!!

Siivotessani kukkapenkkejä koin yllätyksen. Olen reunustanut valkoisen kukkapenkkini lahoavilla puupölleillä. Tykkään niiden rosoisesta ulkomuodosta ja niin tykkää joku muukin!!!!


Useampi pölli on lastuina maassa... Syyllisestä ei ole täyttä varmuutta, mutta joku tikka tai palokärki on ollut asialla. Pitäisikö linnoittautua saunamökkiin kameran kanssa, niin syyllinen selviäisi ja minä saisin hienoja lintukuvia...

Aurinkoista alkanutta toukokuuta!!!!!

2 kommenttia:

  1. Esikot ovat ihania, ja tuo keltainen etelänesikkosi aivan huikean keltainen! En ole vielä uskaltanut viedä kasveja kasvariin, toisaalta viileät yöt voisivat vahvistaa taimia, nyt sisällä helposti vaan kasvavat pituutta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kasvarissa näyttää jo mukavalta! Mulla on vielä koko huone siivoamatta, mutta viikonloppuna olisi sen vuoro. Esikot on kyllä aika ihania! Viime kesänä ostin muutaman palloesikon ja niiden kukintaa odotan minäkin innolla!

    VastaaPoista