tiistai 9. elokuuta 2016

Avoimissa puutarhoissa

Tämä postaus piti tehdä jo heti sunnuntai-iltana, mutta niin se vaan jäi ja jäi. Vierailin ainoastaan kahdessa puutarhassa, kahdessa hyvin erilaisessa puutarhassa.

Ensimmäinen puutarha oli Porvoon Ilolassa sijaitseva kesäkukkapuutarha. Puutarhassa on jonkin verran perennoja, mutta pääasiassa kukat ovat yksivuotisia. Viime vuonna talon emäntä kertoi kasvattaneensa yli 4 000 taimea puutarhaansa, mutta tänä vuonna taimipurkkeja ei laskettu.

Kukkia ja kukkienlannoittajia

Pihalla sijaitsi myös iso kasvihuone. En voi olla ihailematta näitä tomaatteja. Tomaatintaimista oli alalehdet leikattu kokonaan pois ja ylempiäkin oli typistetty reilusti. Tästä leikkaustavasta innostuneena olen tänään parturoinut omia tomaatintaimia. Toivottavasti omani innostuvat kypsyttämään tomaatteja yhtä runsaasti...Toinen puutarha, jossa vierailin, oli taiteilija Sirkka Turkin taidepuisto. Puutarhassa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, lisäksi siellä on esillä taiteilijan töitä.

Suloinen pitsikarhu
Lampi ja onkijat
 Nämä onkijat lumosivat minut... Samantyyppisiä pikkupatsaita oli myös myynnissä. Sanottakoon, että onneksi myynnissä ei ollut neulovaa tyttöä, koska se olisi ollut ehkä pakko ostaa...

Uskoisitko ammeeksi ? Maisemoitu raparperinlehtilaatoilla
Tämän pylväsasetelman idean aion varastaa omalle pihalleni. Betonipylväiden päähän oli aseteltu lautanen, jossa multaa, samettikukka ja hopeapallo. Todella vaikuttavannäköinen, kuva ei pysty välittämään sitä kunnolla (kuvaajan vika). Mistähän tuollaista betonitolppaa saisi hankittua valmiina?


Mansikkapylväs vanhasta ilmastointiputkesta

Olipa mukava päivä!!!!! Kiitos puutarhojen omistajille. Ensi kesänä taas, harmi, että tapahtuma on vain kerran kesässä...

4 kommenttia:

 1. Hauskoja yksityiskohtia ja upeita kesäkukkaistutuksia!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että joku kasvattaa noin paljon kesäkukkia. Iloista ja värikästä menoa. Puutarha minun mieleeni. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kärryt!
  Ja kivasti pedatut sängyt;)

  VastaaPoista