keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Sankarikoulutuksessa

Sain sähköpostiini mainoksen Sankarikoulutuksesta. Jes, tuohon haluan osallistua ja samalta istumalta ilmoittauduin koulutukseen. Facebookissa mainostin myös ilmoittautumistani ja pohdiskelin, että tuleeko minusta koulutuksen myötä hämähäkkimies vai batman... Ystäväni ehdottivat vaihtoehdoiksi Kissanainen, Lara Croft tai Rotimies :)

No, koulutus on Lähitapiolan järjestämä alkusammutuskoulutus. Koulutukseen kuului lyhyt teoriapläjäys verkkokurssina ja sitten käytännön sammutusharjoituksia käsisammuttimella ja sammutuspeitteellä.

Tulipalo!!!
Ensin sammutimme liekkejä käsisammuttimella isosta altaasta. Itse sain palautetta liian varovaisesta suihkuttelusta, mutta liekit sammuivat kuitenkin :) Sammuivatko liekit kouluttajan kytkimestä vai oppilaan sammutuksen tuloksena, siitä en ole varma. Mutta tärkeää oli päästä kokeilemaan sammuttimen käyttöä. 

Toinen käytännön harjoitus oli palavan kattilan sammuttaminen sammutuspeitteellä. Muista suojata kätesi sammutuspeiton taakse, kun sammutat, ettet polta itseäsi!!!


Aseta sammutuspeite kattilan päälle, älä heitä, älä kurkista, älä peräänny, jätä peite paikoilleen. Tämä viimeinen ohje olikin uutta, koska aika mieluusti sitä katsoisi työnsä tuloksia eli sainko palon sammumaan. Poistamalla sammutuspeitteen liian aikaisin voivat liekit roihahtaa uudelleen.


Kurssin lopuksi saimme todistuksen kurssin suorittamisesta. Todistus on voimassa seuraavat 5 vuotta.


Kurssi oli erittäin hyödyllinen, koska tosipaikan tullen on tiedettävä miten toimia. Pelkkä kirjatieto ei välttämättä auta, vaan taidon, tässä tapauksessa sammutustaidon, oppii vain harjoittelemalla.

Alkuun luulin, että kouluttajana toimivat palomiehet, kun paloauto seisoi koulutusalueen vieressä. Mutta ei, osa palomiehistä kävi viereisessä kaupassa ostoksilla ja loput katselivat auton ikkunasta meidän sammutuskokeilujamme.

Kouluttaja ja yleisöä

Jos paikkakunnallesi saapuu Lähitapiolan Sankarikoulutus, niin kannattaa osallistua. Kiitos koulutuksesta!!!Ja heti kotiin palattuani aloitin taas tulitikkuleikit ja laitoin tulet leivinuuniin.

3 kommenttia:

  1. Hyödyllinen kokemus ja taito. Tarvittavaa arjen sankaruutta.

    VastaaPoista
  2. Hienoa kun olet osallistunut tuollaiseen koulutukseen. Varmasti hyödyllistä.

    VastaaPoista