maanantai 28. maaliskuuta 2016

Taimikuulumisia

Kotona ollaan taas ja heti piti tehdä kierros taimihyllyjen luona ja tutkia pelargonien elämänhalu... Ihan oli jo ikävä taimia ja mustia (multaisia) kynnenalusia ;)

Vanhempien luona en päässyt enää heiluttamaan kirvestä, koska pyhäpäivänä ei saa tehdä töitä. En viitsinyt väittää vastaan, enkä loukata heitä, joten laiskottelin pyhät. Tänään lähdimme kuitenkin kauppaan ostamaan suklaamunia ja kohteeksi valikoitui Tokmanni. Taisin itse ehdottaa sitä ;) Ja sinne olivat tulleen myyntiin perennojen juurakot... Minä nappasin koriini syysleimu 'Orange Perfection'in ja pioni 'Shirley Temple'n. Syysleimussa olikin hienot alut, mutta pionin juurakosta oli vähän vaikeampi päätellä ylä- ja alapuoli. Toivottavasti istutin sen oikein päin...

Syysleimu 'Orange Perfection'

Pioni 'Shirley Temple'

Juurakoiden istutuksen jälkeen siirsin verenpisaran pistokkaat isompiin ruukkuihin. Samalla poistin alimpia lehtiä, koska näistä on tarkoitus kasvattaa runkoverenpisaroita... Kuvassa myös pasuunakukkaa, paprikaa sekä lumihiutaletta.Pikkupetuniat ovat innostuneet kasvamaan kennostossa, niin paljon että lehdet ovat jo päällekkäin. Ei muuta kuin isompiin purkkeihin siirto...


En vaan huomannut tuoda kasvihuoneesta lisää purkkeja, kun kävin tarkistamassa perennakylvöt. Ilokseni vai kauhukseni hopeahärkki oli jo itänyt. Toivottavasti se ei palellu, koska tänne on luvattu vielä pakkasöitä. Levittelin kyllä harsoa sen suojaksi.


Jokaiseen purkkiin laitoin kaksi kasvia tai vähän enemmän sen mukaan, miten olin koulinut taimet kennostoon. Osa oli ollut pakko koulia nippuina, kun taimet olivat niin lähekkäin ja niiiiiin olemattoman pieniä.

Seuraavaksi kennostoon pitäisi koulia tomaattirasiasta leijonankidat. Ne on myös niin olemattoman pieniä taimia, että taidan koulia heidät tuppaina. Sillä tavalla yleensä joku taimi edes selviää hengissä, koska minä en ole mikään helläkätinen ihminen.

Tomaatit ovat venyneet hurjasti pituutta. Ne siirrän huomenna maitotölkkeihin. Tänään en viitsinyt ruveta siihen hommaan, koska ennen sitä pitää pystyttää uusi taimihyllykkö.

 

Eihän minun pitänyt kylvää kuin kaksi siementä per lajike, mutta kun osa siemenistä oli itsekerättyjä, niin en ollut varma heidän itävyydestään. Joten tässä sitä nyt ollaan, osaa lajikkeita on 7 tainta kuten esimerkiksi 'Gregori Altai', 'Indigo Apple' ja 'Pink Tiger', loppuja eli ostosiemenistä kylvettyjä onkin vain 1 - 3 tainta per lajike.

Huomenna jatkan taas kylvämistä, vuorossa on parsakaali ja salaatit.

8 kommenttia:

 1. Hienoja taimenalkuja sinulla. Nyt kevät näyttääkin tulevan oikein kunnon harppauksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siemeniä on kiva kylvää, mutta jotenkin tuo taimien hoito ei aina innosta. Toivottavasti pysyvä kevät on jo täällä...

   Poista
 2. Hienoa kasvua! Piti kurkata Googlesta, miltä tuo Orange Perfection näyttää ja olipa se kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Orange Perfection' on kaunis, mutta ei se ihan niin oranssinpunainen ole mitä toivoisin. Mutta silti riittävän oranssinen, että hankin lisää.

   Poista
 3. Jos tahdot lisää pioneja, tule syyskuussa hakemaan täältä! Meinaan hävittää loputkin. Ovat tosin eriasteisen pinkkejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jos valkoisia löytyy, niin niitä voin ottaa vastaan. Mutta pinkit ja vaaleanpunaiset eivät muuta meille...

   Poista