torstai 11. helmikuuta 2016

Puutarhassa sateella

Ulkona sataa kaatamalla vettä, silti sinne on pakko mennä hommiin... Veri veti jo ulos :) Hulluutta ehkä, mutta mitä siitä :)

Itse asiassa lähdin pelastamaan hankikylvöjäni. On hanget jo niin pahasti huvenneet, vaikka viime sunnuntaina kävinkin lapioimassa kylvökennostojen päälle lisälunta.


Oli siinä pinnalla sen verran lunta, että harso oli jäätynyt multaan kiinni. Jos sen olisi repinyt irti, olisiva siemenet jääneet harsoon. Piti pujottaa levy kennostojen alle, jotta sain siirrettyä kaikki 5 laatikkoa ja harson yhdellä kertaa kasvihuoneeseen.


Siinä ne nyt odottavat tomaattilaatikoiden päällä kevättä ja lämpöä. Nyt vaan pitää olla tarkkana, että eivät rupea itämään liian aikaisin, etteivät palellu pakkasella. Minä en nimittäin usko, että kevät on vielä täällä.

Samalla kastumisella kävelin koko puutarhan läpi. Märkää, märkää on :(

Paraatinurmikko vai uusi lammikko ?

Uiva omenapuu
Olen huolissani, todella huolissani tuon omenapuun selviämisestä. Ei mikään kasvi kestä tuollaista seisovaa vettä...  Sama ongelma päärynäpuulla ja luumupuilla.

Synkkyyden keskellä oli kiva huomata, että jotain sentään vihersikin...


Voikukat ainakin tykkäävät olostaan... Lamoherukassa oli todella isot silmut, toivottavasti eivät palellu.


Valkoinen kukkapenkkini oli vielä osittain valkoinen, mutta osittain vihertävää. Tellima, valkohanhikki ja hopeatäpläpeippi olivat säilyttäneet kesän vihreytensä :)


6 kommenttia:

 1. Märkää, niin märkää täälläkin. Kohta puoliin täälläkin saadaan kylvöksiä ulkoilmaan kylmäkäsittelyyn. Toivotaan, ettei kylvöksesi sentään vielä lähtisi vauhtiin =)

  VastaaPoista
 2. Nyt näyttää olevan hyvin märkää lähes jokaisen pihalla. Meillä on alapihalla minijärvi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se vielä talven tekee, minullaki vähän sama kutina. Samanlainen sää son tääläki. Vettä sataa, kummalista tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
 4. Juu, ei kevät vielä tule. Talvimärkyys ei ikinä ole hyväksi ja nyt sitä kyllä on ihan uskomattomissa määrin. Ei kiva.

  VastaaPoista
 5. Lamikoita siellä täällä, pimeää ja sateista.: vuorotellen vettä ja räntää... Ei siis ihan vielä kevät, mutta kohta :-)

  VastaaPoista