sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Puutarha kukkii...

Olipa ihana tulla viikon poissaolon jälkeen kotiin. Viikossa ehtii tapahtua niin paljon puutarhassa, että heti kun sain kannettua tavarat sisälle, oli pakko lähteä pihakierrokselle.

Olin pyytänyt Ystävääni kastelemaan pihakukkia, mutta hän ilmoitti, että täällä on satanut niin paljon, että ei ole tarvetta kastella. Ja näin olikin, pariin uuteen muoviruukkuun oli unohtunut tehdä pohjareiät, joten niissä kasvit uivat. Kasvihuoneen kuoppa oli myöskin muuttunut uima-altaaksi. Mutta mitäpä näistä, koska kesän kukintakausi on alkanut!!!!

Laukka 'Mount Everest'
Hailakan vaaleanpunainen akileija, joka on löytynyt tältä pihalta
Äitiltä viime syksynä "varastettu" keltapäivänlilja

Ahkeraliisa

Heinälilja

Sain paketillisen heinäliljan (Zephyranthes rosea) sipuleja yllätyslahjana, kun tilasin Korpikankaalta liljansipuleja. Näyttivät kuvassa tosi kauniilta, joten suunnittelin istuttavani ne vaaleanpunaiseen kukkapenkkiini. Onneksi ryhdyin etsimään tietoa kukista, koska selvisi, että ne ovat huonekasveja. Niinpä istutin sipulit ruukkuun ja jäin odottamaan. Ja olin todella yllättynyt tänään, kun löysin yhden kukan sekä 3 nuppua. Tämä ihanuus tarvitsi vain kaksi viikkoa sipulien istutuksesta kukintaan. Nyt vain toivon, että saan pidettyä sipulit hengissä ensi talven yli.

3 kommenttia:

  1. Ihana heinälilja. Enpä ole ennen tuollaista nähnytkään!

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo valkoinen laukka on kaunis, just katsoin ettei mulla se nyt taidakaan kukki.

    VastaaPoista
  3. Viikko on tähän aikaan vuodesta pitkä aika puutarhan kannalta. On se vaan mukava tulla kotiin reissun jälkeen ja ensimmäisenähän täytyy puutarha tsekata.

    VastaaPoista