keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Harvennuspuuhia

Viime vuonna ripottelin siemenet vakoihin, joten arvata saattaa, että harventamista riitti useamman kerran kesän aikana. Varsinkin porkkana oli ärsyttävä harvennettava :( Tänä vuonna otin opikseni ja kylvin siemenet perunajauhokiisselillä. Tottakai siitä tuli aluksi liian sakeaa, mutta vettä lisäämällä sain seoksesta sopivaa. Siltikin minusta siemenet kylväytyivät liian tiheästi, ainakin lantun siemenet, joita tänään harvensin.

Heti kylvön jälkeen peitin kasvimaan harsolla, jotta ehkäisisin kirppojen yms. tuhot juuresmaalla. Ja katinvillat, niin oli lantuntaimiin ilmestynyt reikiä. Nyt on ruvettava lukemaan ohjeita luonnonmukaiseen torjuntaan... Suosiolla en satoani ötököille anna!!!!!

Näinä viileinä päivinä olen pelännyt papujeni puolesta, koska innokkaana kylvin ne jo viikko sitten, silloin kun oli vielä lämmintä. Papuhan vaatii +10 asteen mullan, jotta se itäisi. Mutta niin vaan olivat salkopavut itäneet ja parhaat yksilöt ovat jo viiden sentin pituisia. Pensaspavut eivät ole itäneet niin hyvin, vain pari alkua on havaittavissa. Tilanne näyttää tällä hetkellä huomattavasti paremmalta kuin vuosi takaperin, jo nyt tuntuu siltä, että kasvatuslaatikot oli kannattava rakennusprojekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti