keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Ei mun pitänyt tänään....

Niinpä, ei mun pitänyt tänään mennä ulkotöihin. Ei ainakaan ruveta kasaamaan niitä kasvatuslaatikoita. Puhe oli, että saisin sunnuntaina ystävän pitämään seiniä pystyssä, kun kasaus on muuten hiukan hankalaa...

Mutta kuinkas kävikään. Niin vain löysin itseni ulkoa kera akkuporakoneen kantamassa seiniä ulos... Ja sitten pinossa päätylautoja. Ensin piti tietenkin pohtia, miten saa seinät pysymään pystyssä (pysyivät lopulta itsekseen) ja sitten se, miten saan alimman päätylaudan juuri oikeaan kohtaan alareunassa. Pienillä korotuspaloilla ja monilla kirosanoilla sain alkuvalmistelut tehtyä. Sitten vaan alin lauta paikoilleen, yhdellä ruuvilla kiinni molemmista päistä. Sen jälkeen naputtelin loput laudat kiinni toisiinsa. Käytin ponttilautaa, joten ne sai helposti kiinni toisiinsa. Haastavimmaksi huomasin ongelman, että lautani eivät olleetkaan samanmittaisia. Kuka hitossa ne niin huonosti on sahannut ????? Seuraavassa satsissa jätänkin päädyt maalaamatta, niin että voin tarvittaessa lyhentää lautoja samanmittaisiksi. Hienosti sain kasattua laatikon. Kaksi kulmaa irvistää ikävästi, ja ristimitta laatikon halki ei ihan täsmää, mutta haittaaks se????? Ei mua ainakaan!!!!

Laatikon valmistuttua löysin sähköpostistani hienon ruuvauskaavion, jossa näkyy myös miten laatikon voi koota liimapuristimien avulla. Kiitos niistä!!!! Seuraavan laatikon kokeilen kasata saamillani ohjeilla, jos sillä tavalla tulisi siistimpi lopputulos....

Vielä laatikko tarvitsee hiukan maalia ja muovit sisäpuolelle, niin sen jälkeen pääsee täyttämään laatikkoa :)1 kommentti:

  1. Ihkun siniset! Tulee ihan Kreikka mieleen. Meillä on vaan puunvärisiä ja yksi valkoinen toosa. Lisää pitäisi tehdä, mutta on vielä niin kylmät ilmat, että ei huvita.

    VastaaPoista