sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Rakennusprojekti alkoi

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niin kuuluu vanha sananlasku. Sittenhän projektini onnistuu täydellisesti, koska niin pitkään ja hartaasti sitä on suunniteltu. Tavoitteenani on rakentaa 4 180 x 120 cm kasvatuslaatikkoa. Eilen sain lautakuorman,´joka oli sen verran reilu, että voin hiukan tumpeloidakin ;)
Projektissa saan käyttää isäni kaapparisahaa, vai mikä sen virallinen nimi onkaan. Intoani laski huomattavasti ystävien kommentit, he tuntuivat pitävän minua täydellisenä idioottina mitä turvallisuusasioihin tulee. Ikävää!!!!

Kommenteista huolimatta aloitin projektini tänään. Ensin rakensin pirtin lattialle kehikon kolmesta rimasta, joiden sisäpuolelle kasvatuslaatikon seinä on helppo koota. Sitten vaan katkaisemaan oikeanpituisia tolppia. Tolpat ovat 47 x 47 mm ja korkeus on 80 cm. Ja sitten 180 cm pitkiä lautoja 6 kpl. Hyvin sujui ja sormetkin ovat tallessa.

Ensimmäisen laudan kiinnittämisessä piti olla tarkka. Sen kun piti mennä 2,2 cm kummankin päätytolpan yli. Ja tottahan sitten piti tarkistaa, että alareuna on samalla tasolla tolppien alareunan kanssa. Yhdellä ruuvilla kiinni kummastakin päästä ja seuraava lauta kehiin. Kun kaikki 6 lautaa oli paikoillaan ja yhdellä ruuvilla kiinni, tarkistin ristimitat. Onneksi olivat samat!!!! Sitä minä hiukan pelkäsin etukäteen. Sen jälkeen lisää ruuveja kiinni ja keskitolppa paikalleen. Seinä on lähes valmis. Keskitolpan ja päädyn väliin tulee vielä 1 lyhyt tukitolppa, mutta sen laitan myöhemmin.

Päivän saldona oli vajaa 2 laatikon seinää. Heikoin lenkki tässä rakennusprojektissa on akkuporakoneeni, sen 10 vuotta vanha akku ei jaksa...Ai miksi tolpat ovat korkeammat kuin laatikko, no niihin saa harson kiinni. Harso tulee olemaan riittävän korkealla, että kasvit mahtuvat sen alla kasvamaan

2 kommenttia:

  1. Oi, kuinka siistejä! Me tehtiin viime keväänä jätelaudoista ja noin-mitoilla. Asiansa ovat nekin hoitaneet. Noista tulee kyllä aivan upeita!

    VastaaPoista
  2. Sinulle on haaste ja tunnustus blogissani, käyhän katsomassa.

    VastaaPoista