maanantai 20. kesäkuuta 2011

Lapsi- ja vierastyövoimaa tilalla

Muutaman päivän poissaolo kotoa oli taas tuonut muutoksia pihaan. Punajuuret olivat kasvaa hujahtaneet jo viisi senttisiksi, porkkanakin oli saanut kunnon lehteä, pinaatti noussut ja tietenkin valtavasti rikkaruohoa... Kotiintullessa mukanani oli 2 lapsivierasta. Heti ensimmäisenä aamuna tytöt pääsivät kitkemään kasvimaata, papu- ja kesäkurpitsapenkkejä. Ohjeeksi annoin, että kaikki vihreä pitää repiä pois, koska molempien penkkien hyötykasvit kasvoivat vielä sisällä ikkunalaudalla. Ja tytöthän kitkivät... He olivat halukkaita auttamaan enempikin, mutta siihen piti pistää stoppi. En uskaltanut luottaa punajuurten harvennusta 6 vuotiaiden käsiin... Tytöt lähtivät hoitamaan kylvämiään auringonkukkia.

Sopivasti sateiden välillä, auringon paistaessa päätin kokeilla puutarhan vesiletkua. Sen kunnosta ei ollut takeita, koska se oli entisen omistajan jäljiltä... Ensin uusi suutin kiinni vesipostiin, sitten letkussa ollut liitin kiinni suuttimeen. Ei toimi... Letkun toiseen päähän uusi pikakiinnitin ja se kiinni suuttimeen, hyvin toimii. Sitten viallinen pikakiinnitin kiinni sadettimeen, ei pysynyt, kun vettä suihkusi paineella. Siispä kiinnitinkauppaan....

Perjantaina pihalleni ajoi linja-auto peräkärry perässään ja toi lainaksi rakennustelineitä... Talonmaalaus on alkamassa... Lankomies pystytti lauantain aikana telineet isäni avustuksella ja tänään sunnuntaina päätin testata ne, koska paikalla oli joku soittamassa ambulanssia, jos sieltä tullaan pää edellä alas. Kyllä sinne ylös pääsi, kun tikkaat siirrettiin parempaan paikkaan, mutta se  alastulo... Telineiltä tikkaille siirtyminen oli kamalaa!!!! Mutta mä aion mennä huomenna uudestaan telineille, jotta opin ja pystyn... Huomenna lähdetään hakemaan maalipesua ja suojamuovia ja maaleja ja ... Pitkällisen harkinnan jälkeen päätin, että talo pysyy sinisenä. Minä olen jo tottunut siihen, enkä pystynyt mieltämään taloa keltaiseksi valkoisilla ikkunan pielillä, koska katto on punainen ja sokkeli terasseineen ja ikkunanpuitteinen on tummaa harmaata.

Nyt nautitaan hiljaisuudesta ja kirjoitellaan kauppalistaa....