perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kompostorin hankinta

Heti muutettuani päätin hankkia kompostorin. Tutustuin tarjontaan, mietin, mietin ja mietin ja päädyin Biolanin 220 litraiseen lämpökompostoriin, vaikka se melko hintava onkin. Yhdenhengen taloudessa biojätettä tulee aika vähän, joten päätin siirtää hankinnan kevääseen, vaikka sydän verta vuotaen jouduin biojätteen laittamaan sekajätteen sekaan.

Olen jo kuukauden ajan tehnyt hintavertailuja, mutta hintahaarukka näytti olevan 489 eurosta ylöspäin... Hiukan huojennusta tuo kuitenkin Biolanin mainos Suomela-lehden välissä, saan 20 € takaisin, kun lähetän ostokuitin Biolanille. Hyvä juttu!!!!

Keskiviikkona tulleissa mainoksissa oli kuitenkin iloinen ylläri. Bauhaus mainosti kompostoria hintaan 429 €. Torstaina töiden jälkeen auton nokka kohti Vantaan Tammistoa, koska lähempää ei Bauhausia löydy. Biolanin sivuilla oli kompostorin mitat, myös suurimmat mitat. Mittasin auton takatilan ja totesin, kyllä mahtuu.

Bauhausissa ei kompostoreita näkynyt missään, joten kysyin apua. Myyjä haki trukilla kompostorin sisään, avasi kääreistä, ajoi sen kassalle, vei vielä uloskin ja änkesi sen autooni. Pakokauhu meinasi iskeä, kun se ei ekalla yrityksellä mahtunutkaan Rellun kyytiin. Eikä toisellakaan... Mutta hiukan vinossa, kalleellaan se sinne sitten lopulta mahtui. Ei nimittäin olisi ollut kauhean kiva ajella moottoritiellä takaluukku auki vesi- ja räntäsateessa... Siis aivan loistava palvelu Bauhausissa, jäi tosi hyvä fiilis!!!!!!

Nyt kompostori seisoo Pirtin seinustalla sisällään kuivikkeet, ensimmäiset biojätteet, kompostiherätteet ja pintakuivikkeet. Kompostimullan odotus on alkanut...