sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Siemenet itää

No, onko se nyt mikään ihme, että siemenet itävät. Useampi satahan niitä on jo itänyt tälle keväälle jo. Aamullakin koulin 3 lajia/ lajiketta samettikukkaa, leijonankitaa ja lehtikaalia. Onneksi on kennostoja, joihin taimet voi koulia, muuten tulisi tilanahtaus. Vielä minä olen pulassa, kun mietin, että mihin näitä istuttelen...

Mutta eihän minun näistä sisällä olevista siemenkylvöistä pitänyt kirjoittaa, vaan itämisenihmeestä ulkona, niistä hankikylvöistä, jotka meinasivat jo tammikuussa hukkua... Olivat hukkumiskuoleman partaalla, kun unohdin poistaa kennoston reijättömän pohjalaatikon... Niinpä siirsin vetiset kennostot kasvihuoneeseen jatkamaan kylmäkautta ja kuivumaan.

Pääsiäisen jälkeen huomasin, että ensimmäiset siemenet olivat itäneet :) Ja nyt niitä on jo monta lajia....


Jotenkin näistä itäneistä perennoista olen kaikkein eniten innoissani... Vaikka sitten syksyllä, kun yritän saada heitä johonkin mahtumaan, kiroilen ahneuttani. Itänyt on hopeahärkki, sarviorvokki, useat erilaiset neilikat, laukka, prinsessakakkara ja punapietaryrtti.

Aamuisin käyn poistamassa hallaharson kennostojen päältä ja illalla käyn laittamassa sen taas kennostojen päälle, etteivät pienokaiseni vain palellu. Ihana kevät, vaikka tänään vielä satoikin vettä ja räntää...

11 kommenttia:

 1. Voi, onnistuneet hankikylvöt ovat melkein kuin lottovoitto!
  Onnea niistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vielä ei kannata kauheasti hehkuttaa, koska itäneitä on vasta 15/120. Mutta ensimmäiset itämiset on varmaan kaikkein makeimpia.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, ensimmäisistä itämisistä innostuu eniten :)

   Poista
 3. Hieno juttu että kylvöt ovat onnistuneet. Odotettavissa kukkaloistoa kesällä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät nämä kylvöt taida vielä tänä kesänä kukkia, mutta myöhemmin sitten...

   Poista
 4. Juuri kasvun ihmeen seuraaminen ja kylvöjen onnistuminen ovat niitä pieniä kevään tuomia ilonhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, puutarhanhoito on täynnä pieniä ihmeitä :)

   Poista
 5. Sinun kylvöjäsi seuraan kyllä niin ihaillen! Paljon kaikkea ihanaa! Perennoista minäkin pidän kovasti, mutta siemenkasvatuksessa mulla meinaa loppua niiden kanssa kärsivällisyys, jolleivat ole nopeaa sorttia kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidastahan tämä perennojen siemenkasvatus on, mutta saa edullisemmin enemmän taimia. Ja perennat tulevat vähän niinkuin itsestään siellä hangen alla, mutta niitä on pakko ihailla joka päivä, eivät ne tässä vaiheessa hoitoakaan kaipaa.

   Poista
 6. Se on vaan kaikkein parasta kun ulkoa löytyy jotain elämää omista kylvöistä! Jospa ne loputkin sieltä perässä tulisivat.

  VastaaPoista