sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kevät tuli, lumi suli...

Vielä viikko sitten vaikeroin, kun kukkapenkit olivat lumen peitossa. Eivät ole enää... Tämän viikonlopun aikana olen saanut siivottua kaikki penkit eli talven törröttäjät ovat poissa. Ja kuinka ihanaa onkaan ollut pöyhiä syksyn lehtiä ja löytää niiden alta uutta, vihreää kasvua.

Jännitystä kevääseen on tuonut viime kesänä ja syksyllä istutetut taimet. Miten he ovat selvinneet talvesta, 30 pakkasasteesta ilman suojaavaa lumipeitettä... Vielä on liian aikaista pohtia menetyksiä, mutta iloita voi jo muutamista epävarmoista selvinneistä.

Tämän kerrotun esikon kyltissä luki varoitus, että ei välttämättä talvehdi ulkona vai lukiko siinä, että talvetettava sisätiloissa. Joka tapauksessa hän on hengissä, kauniin vaaleanvihreänä...


Toinen epävarma talvehtija on valkoinen palloesikko, mutta niin on terhakkaasti lehdet pystyssä...


Kullankeltainen etelänkevätesikko on vihdoin päättänyt siirtyä oikeaan kasvurytmiin eli kevätkukintaan... Nuppuja näkyvissä jo...


Tähän mennessä tämä esikko on kukkinut vasta syyskesällä, joten alkuun luulinkin sitä kesäesikoksi. 
Ja koska postaus sisältää paljon esikkokuvia, niin laitanpa vielä kuvan tavallisesta vaaleankeltaisesta kevätesikosta...


Jossain vaiheessa täytyy tehdä vielä uusi esikkopostaus, kun kaikki pihan esikkoni kukkivat. Näiden edellä kuvattujen lisäksi kukkapenkeissäni kasvaa kahta eriväristä punaista kevätesikkoa. Pakko saada hankintalistalle on siirtynyt vihreä esikko...

Akileijat ovat innostuneet lämpimistä keleistä, useimmissa on lähes viiden sentin kasvu mitattavissa. Tämä yksilö on valkoisessa penkissäni, valkoinen jaloakileija, viimekesäinen siemenkasvatukseni.


Tänä viikonloppuna on ulkoiltu paljon vieraideni kanssa. Luonto on myös ollut hauskasti läsnä. Kurkien lisäksi olemme seuranneet kotipihalta käsin joutsenien liikuskelua naapurin pellolla sekä oravien kilpajuoksua pihapuissa. Mutta mukavinta oli huomata kurkien palanneen kotipelloilleen. Tämä pariskunta on asustanut naapurustossa jo parina kesänä ja taas he ovat täällä. Alla olevat kuvat on otettu sisältä, ruokapöydän äärestä, linnut ovat noin 50 metrin päässä talostani.Näin läheltä en olekaan kurkia ennen nähnyt. Upeita lintuja.

Mukavaa alkavaa viikkoa!!!

4 kommenttia:

 1. Hienosti ovat esikot selvinneet talvesta. Toivottavasti myös muut viime syksyn taimet nousevat kevään edetessä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että esikot ovat pärjänneet. Minäkin mylläsin viime kesänä paljon, joten nyt on jännittävät ajat edessä. Varmaan joku on talven aikana kadonnut, mutta kaikista selvinneistä sitä vaan jaksaa iloita.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun esikot ovat selvinneet talvesta. Jännittävää aikaa tämä kevät, kun saa nähdä, miten kukat ovat talvehtineet. Hienoja kurkikuvia.

  VastaaPoista
 4. Wau, miten hienosti esikkosi ovat selvinneet. Pidän kovasti esikoista, harmikseni palloesikkoni taitavat olla delanneet.

  VastaaPoista