perjantai 29. huhtikuuta 2016

Mihin se viikko taas hurahti ???

Olipa ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä tänään. Hetken aikaa uskalsin puuhastella ihan t-paitasillaan. Ei kauaa, koska kevät on petollista aikaa, mutta siltikin...


Idänsinililjat

Viime torstaina tuotiin messutilaukseni eli 18 kuutiota multaa. Ja kun tulin töistä kotiin, hämmästyin, että noinko vähän vaan... Minä luulin, että 18 m3 on enemmän...


Vähän olen jo ehtinyt multaa kärräämään ja levittämään kukkapenkkeihin, mutta olen ollut niin paljon liikenteessä, että pihahommat ovat olleet tauolla.


Tämän päivän urakoinnin jälkeen on kaikissa kukkapenkeissä uutta multaa. Yritin parhaani, että en hukuttaisi kasveja mullan alle, mutta jokusia sinne hukkui. Parvitulppaanit ainakin ovat nousseet mullan läpi, mutta ritarinkannuksesta olen vähän huolissani...

Samalla kun multaa levitteli, niin oli pakko pöyhiä vanhaa maata, että nouseeko sieltä mitään. Olen yrittänyt säilyttää taimikyltit kukkapenkeissä, jotta tiedän, mitä mistäkin on odottaa. Mutta kaikki kyltit eivät ole pysyneet paikoillaan ja osaan ei ole kylttejä ollutkaan. Yllätyksiä riittää, joten olen kitkenyt vain voikukkia, vuohenputkea ja juolavehnää ja jotain muita tunnettuja rikkaruohoja.

Etelänkevätesikko 'Crescendo Yellow'
Suurimmat huolenaiheeni tällä hetkellä ovat valkoinen idänunikko, kaunopunahattu 'White Swan' sekä keltavaleunikko. Heistä ei ole näköhavaintoja, eikä elonmerkkejä, pidetään peukkuja pystyssä, että he vielä ilmestyvät, ollaanhan vasta huhtikuussa.


Jääkurjenmiekka 'Katharine Hodgkin'
Onneksi sääennustukset lupaavat aurinkoisia päiviä, niin on kiva jatkaa alppiruusupuiston pohjien kaivamista. Rikkaruohoja riittää...

4 kommenttia:

 1. Onpa sinulla ollut melkoinen urakka. Tänään on onneksi ollut ihanan lämpöinen ja aurinkoinen päivä ja toivotaan että jatkossa seuraa samanlaista.

  VastaaPoista
 2. Tuollaisen multakasan levittämisessä puuhaa riittääkin joksikin aikaa. Kauniin värisiä jääkurjenmiekkoja! Iloista vappua! :)

  VastaaPoista
 3. Multa on hupenevaa tavaraa. Kun raahaa selkä vääränä neljän-viiden säkin kasan auton takapaksista pihamaalle, tuntuu, että siitä riittää loputtomiin. Hetkessä se on käytetty.
  Näköjään perennojen kanssa kannattaa olla kärsivällinen. Ehdin jo surra, ettei nytkään sinivaleunikkoni talvehtiminen onnistunut. Eilen kuitenkin löysin peräti kaksi pikkuruista taimea kukkapenkistä. Älä siis vielä luovuta. Voivat ne sieltä ilmestyäkin.
  Mukavaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mikä multakasa, on siinä multaa muutamaan kottikärrylliseen :) Aurinkoista vappua ja mukavia päiviä puutarhahommissa!

  VastaaPoista