perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kevätmessuilla

Messuille oli taas ihan pakko päästä, siellä kukkivat tulppaanit ja vaaleanvihreät puiden lehdet tuovat kevään ihan konkreettisesti askelta lähemmäs minua ja sydäntäni.

Hiukan kyllä petyin, kun ensimmäisissä kuvissa näkyi massoittain tulppaaneja. Pohdin mielessäni, että eivätkö ne mitään muuta keksi... Mutta olivat onneksi keksineet, tänä vuonna oli mielestäni upea ja moniulotteinen yleiskoristelualue... Ei pelkkiä tulppaaneja...Näistä sammal ja risukoristeista tykkäsin erityisen paljon...Ihanaa atsaleaakaan ei ole unohdettu...


Useassa istutuksessa oli magnoliapuita.


Ja alppiruusuja täydessä kukassa... Harmi, että istutuksessa ei näkynyt tämän rodon lajiketta. Se on kiinnostavan kaksivärinen. Ja sitten niitä tulppaaneja, hienon "risuaidan" molemmin puolin...


 Ja aidalla hauskoja variksia istumassa...


Kukkakuvien perään kuva Kekkilän osastolta, jossa myös leikiteltiin kukilla ja kukkivilla syreenipensailla... Tällaisella osastolla kelpaa tutustua tarjontaan :)Yleiskoristelualueella oli Blogikylä eli 4 pientä kasvihuonetta, jotka 4 eri bloggaaja olivat sisustaneet. Oli hauska myös tavata Kukkaiselämää-blogin Satu. Hänen puutarhansa runsasta kukkaloistoa ihailen suuresti ja yritän myöskin matkia.

Satu oli sisustanut tyylilleen uskollisena romanttisen ulko-olohuoneen kasvihuoneeseensa. Kasvihuoneessa teetä nautiskelivat hänen suloiset pupunsa.Seuraava kasvihuone oli ehkä enemmän omaan makuuni sisustettu, löhönojatuoli lukemista varten ja paljon taimia. Nytpä en enää muista kenen bloggarin kasvihuone tämä olikaan :(


Muita kasvihuoneita en jostain syystä olekaan kuvannut. Eivät tainneet sykähdyttää niin paljoa, mutta olisi ne voinut silti kuvata muistoksi. 

Muutamia hauskoja tee-se-itse ideoita lähti mukaan...

Lasipurkkikukka-asetelma

Pyykkipoikakukkaruukku
Hauskat tee-se-itse penkit löytyi Pihalavan katsomosta... Siellä kuuntelimme Kukkaiselämän Satun kertomusta omasta puutarhastaan. Omat ostokseni messuilla jäivät hyvin vähiin. Eniten rahaa meni kahvilla käyntiin, mutta jotain sentään toin kotiinkin asti: 


Olin jo etukäteen päättänyt ostaa Hyötykasviyhdistyksen osastolta kukkakaalin siemeniä. Pähkylässä oli jo tammikuussa mainos tästä 'värimix' -seoksesta, jossa siis on valkoisen, vihreän, violetin ja keltaisen kukkakaalin siemeniä. En viitsinyt tilata vain yhtä siemenpussia, joten päätin tehdä ostoksia vasta messuilla. Samalla ostin palmukaalin siemeniä, kun satuin näkemään niitä.

Ja tärkein ostos oli puutarhamulta. Tai eihän se ole ostos, vaan tilaus. Tilasin siis 18 m3 puutarhamultaa Metsäpirtiltä. Onpahan taas mitä levittää vanhojen kukkapenkkien pinnalle ja uusille istutusalueille. Ei tule kesällä vapaa-ajanongelmia, kun kärrää multaa :)

Hauska iltapäivä tuli vietettyä Helsingissä. Näin perjantaina Messukeskuksessa ei ollut edes kauheaa ruuhkaa, joten kojuja pääsi  hyvin kiertämään ja katselemaan ja tutkimaan. Tänä vuonna messuista jäi todella positiivinen fiilis. Kiitos Between messulipusta :)

5 kommenttia:

 1. Hienot kuvat; kiitos jakamisesta. Kiva katsella messukuvia, kun en itse pääse osallistumaan messuille. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Aika samoja juttuja ihasteltiin ja kuvattiin. Tykkäsin myös noista yleiskoristelualueen risuhemmoista, vaikka joku sanoikin niitä lapsellisiksi. Minusta puutarhaan sopii kaikenlainen hassuttelu. Kekkilän alue oli myös hienostit oteutettu ja mikä parasta, kasvien nimet oli hyvin nähtävissä.

  Tosi hyvä, että moni postaa messukokemuksistaan, sillä näin mieleen nousee asioita, joita ei ole huomannut itse kommentoida.

  Tuo ihastelemasi kasvihuone on Sannan Kukkala-blogista. Pidin itsekin kovasti sen sisääntuloon tehdystä kukka-asetelmasta. Etenkin hirssi näytti upealta muiden kukkien kera niissä lasipurkeissa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavasta messukatsauksesta, siellähän on ollut valtava kukkameri <3

  VastaaPoista
 4. Kiva messuraportti, kiitos siitä! Koristevarikset kotiuttaisin heti :)

  VastaaPoista