maanantai 4. maaliskuuta 2013

Vihreitä pilkkuja mustassa maailmassa

Mikä on sellainen asia, joka pitää tehdä 3 kertaa päivässä; aamulla, heti työpäivän jälkeen ja illalla ennen nukkumaan menoa ? Pitää tarkistaa kylvöt!!!! Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin se vaan pitää tehdä. Ja mikä ilo ja riemu siitä syntyykään, kun ensimmäinen pilkahdus vihreää näkyy mustasta mullasta. Sitä riemua on vaikea edes kuvailla sanoin. Tänä aamuna löytyi ensimmäinen itänyt ahkeraliisa. Pienenpieni vihreä lehti näkyy vermikuliitin seasta. Alku on niin pieni, että se ei näy edes valokuvassa... Ilo, minä onnistuin :)

Mutta niinhän siinä sitten käy... Nälkä kasvaa syödessä. Tänään kylvin basilikaa ja sitruunabasilikaa, kaksi pussillista tuoksuhernettä on likoamassa... Taitaa käydä kukkapöytä ahtaaksi, tai sitten pitää hankkia lisää kasvivaloja tai rakentaa hyllyjä tai... Kesää odotellaan kovasti, vaikka talvi palasikin. Eilen sanoin 10 senttiä lunta ja tänä aamuna oli parhaimmillaan pakkasta 29 astetta.

Viikonloppuna maltoin neuloa loppuun varpaista aloitetut pitsi-palmikkosukat. Kauniit ovat, vaikkakin hiukan liian pitkät. Pitsineulesukkia voin tehdä jatkossakin, mutta palmikkokuvio on liian hidastempoista minulle.

1 kommentti:

  1. Ihanat sukat! itselläni on vastaavan tyyppiset vaalean vihreät kesken. Pudotin niistä muutaman silmukan ja nyt on tänkapå--    VastaaPoista