perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kierrättäminen helpottuu

 


Pari päivää sitten oli paikallislehdessä juttu, että alueen jätehuoltoyhtiö oli kokeillut omakotitaloissa nelilokerotyhjennystä. Omakotitaloissa oli ollut iso nelilokeroinen jäteastia: 1 lokero sekajätteelle, 1 kartangille, 1 lasille ja 1 metallille. Sitten nämä lokerot oli tyhjennetty kerralla nelilokerojäteautoon. Loistava idea, ja kokeiluun osallistuneet olivat olleet tyytyväisiä kokemukseen.

Ja nyt jäteyhtiö kyseli halukkaita, jotta uusi monilokerojätekeräys alkaisi koko sen toiminta-alueella. Yhden parannuksen jäteyhtiö tekee lokeroihin: metalli- ja lasijäte menee samaan lokeroon (ne kuulemma pystytään erottelemaan koneellisesti) ja tyhjäksi jäävään lokeroon tulee keräyspaperi.

Aivan loistava idea, koska minun normaalireiteilläni ei ole kierrätyspisteitä. Tästä seuraa se, että jätepaperikassi saattaa kulkea auton takakontissa monta viikkoa.

Ainoa asia, jota jäin miettimään, oli tyhjennysväli. Esitteessä mainittiin tyhjenysväliksi 2 viikkoa, kun tämän hetkinen sekajätteen tyhjennysvälini on 6 viikkoa. Mutta kysymällähän se selvisi. Monilokerotyhjennyksen voi saada nykyisellä tyhjennysvälillä eli 6 viikon välein.

Uusi systeemi on kalliimpi kuin vanha. Nykyisin yksi tyhjennys maksaa hiukan yli 6 euroa, uusi tyhjennys maksaisi 12 - 14 euroa. Uskon, että kierrättäminen on omalla pihalla on hintansa väärti ja ilmoittauduin mukaan. Toivottavasti moni muukin innostuu asiasta, niin monilokerojätteenkeräys toteutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti