sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Jouluun virittäytymistä

Monet ystävistäni ovat jo iloinneet, että joululoma alkoi... Meillä ei vielä, edessä on 2 työpäivää ennen odotettua lomaa. Kadehdinko ? No ehkä vähän, vaikka toisaalta tiedänkin, että työpäivien lukumäärä on vakio. Minulla on joskus silloin lomaa, kun he ovat töissä.

Ja koska en vielä karkaa lomalle, kuten naapurit epäilivät tuodessaan joulukukkasta, niin minulla on aikaa laittaa kotia kuntoon.

Naapureiden tuoma joulutähti ja lämpömittari, joka näyttää ihan uskomattomia lukemia joulukuussa
Siivoaminen ei ole lempipuuhaani, mutta pakkohan sitäkin on tehdä, koska en halua asua sikolätissä. Mutta homma ei vaan ottanut luonnistuakseen, ei sitten millään. Millä palkitsisin tai motivoisin itseäni ? Se ei voi olla suklaata tms, koska siitä yritän pysytellä erossa näin ennen joulua. Voisiko se olla punaviini ? Kokeilen ja otan lasillisen punaista keskellä kirkasta päivää. Kamalaa, koska olin juuri edellisenä päivänä työterveystarkastuksessa ja kehuskelin siellä, että otan hyvin harvoin alkoholia... Mutta niinpä vaan rupesi siivous sujumaan ja sain siivottua olohuone-keittiö-ruokailualueen ennen naapureiden tuloa.

Tälle päivälle jätin suosiolla makuuhuoneen siivouksen, eikä siihen tarvittu enää viiniä avuksi. Tämän päivän siivousmotivaattoriksi riitti bataattilaatikko, jota päätin sittenkin tehdä, kiitos Lidlin tarjousbataattien. Olen tehnyt laatikon aina äitini lanttulaatikon ohjeella, jossa lanttusoseeseen lisätään voita, siirappia ja kermaa. Nyt päätin kokeilla vähän terveellisempää versiota eli jätin pois voin, siirapin määrää vähensin ja kerman korvasin ruokakermalla. Ja hyvää oli :)

Vähän on siivous vielä kesken, mutta minulla on kaksi iltaa aikaa... Joten voin sallia itselleni vapaaillan ja Kauneimmat joululaulut Porvoon tuomiokirkossa...

(Niityillä lunta), hiljaiset kadut....



Oli niin hiljaista, että epäilin jo, ettei enää näin myöhään mitään Kauneimpia joululauluja olekaan...






Mutta olihan siellä väkeä, koko kirkko aivan täynnä laulavia ihmisiä, sekä hienosti laulava kuoro Varia Voice.

Näin sydämeeni joulun teen...

5 kommenttia:

  1. Kiva jouluinen postaus, kiitos tästä. Tunnelmalliset kuvat. Intoa joulusiivouksen loppuun saattamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siivousintoa riittää taas, joten kohta on valmista :)

      Poista
  2. Minunkin pitäisi motivoitua siivouspuuhaan, mutta kun ei sitten niin millään... Ei kuulu minunkaan lempiharrastuksiini. Noh, jos siivoais vaan kissaa isommat nurkista pois, niin kai se riittäis? ;) Hah, hauskaa että sulla antoi punaviini oivan siivouskipinän. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä punaviini auttoi siivousmotivaation etsimisessä, mutta vain pieni määrä :) Ja nyt on kohta kaikki valmista :)

      Poista
  3. Siinähän tuli siivousinnon nostatusvinkkejä :) Hienoa olisi käydä kuuntelemassa jouluauluja.

    VastaaPoista