sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Ompelufanit kohtasivat jälleen...


HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!!!!


Itsenäisyyspäivän aamua ja itseasiassa koko viikonloppua on juhlittu ompelukoneiden ja saumurien ääressä. Meillä oli jo kolmannet ompelulanit sisareni ja serkkuni kanssa. He saapuivat perjantai-iltapäivällä luokseni 2 saumurin ja yhden ompelukoneen ja hirmuisen kangasvaraston kanssa. Ja sitten vaan leikattiin, ommeltiin, ommeltiin, vähän purettiin ja taas ommeltiin. Ja paljon saatiin aikaan...

Viikonlopun saldo
Minulla on meistä kaikista pisin ompelutausta, olen ommellut vaatteita yli 20 vuotta. Mutta silti minä olen oppinut paljon kanssaompelijoiltani. Esimerkiksi ihania kankaita ja erilaisia kankaita löytyy muualtakin kuin Eurokankaasta. Näistä vaatteista vain kahdessa on Eurokankaan kankaita, kaikki muut on ostettu erilaisista nettikaupoista... Seuraava tapaaminen on sovittu helmikuulle ja suuntana on Kangaskapinan outlet-myymälä.

Omiin tuotoksiini löysin ohjeet Ottobren tämän syksyisestä naisten lehdestä. Hupparia olen pidentänyt 10 senttiä, mutta muuten se on tehty ihan suoraan lehden ohjeilla. Tykkään :)

Huppariliivi collegesta

Toisena vaatteena ompelin joustofroteesta mekon. Mallissa oli hauskat leikkaussaumat etukappaleella. Sauman ompelin tavallisella ompelukoneella, mutta laakasaumana. Yläsiepparin langaksi (näkyvät kuvassa) vaihdoin monivärisen konekirjontalangan. Mekosta tuli ihan pirtsakka. Laakasauma pitää päätellä hyvin, koska kyseinen ommel lähtee herkästi purkautumaan. Muistin sen vasta jälkikäteen ja jouduin korjaushommiin.


Loppuajan päättelinkin neuleista lankoja, koska ensi viikonloppuna on Lohjalla Menneen ajan joulumarkkinat, joilla olen myymässä käsitöitäni.

Laitanpa tähän vielä kuvan sisareni tuotoksesta. Haalari ei ehtinyt valmistua, mutta koristekuvio ehti...

Hello Kitty tanssii haalarissa
Nyt voinkin jo ruveta valmistautumaan seuraavien ompelusten arvosteluun. Parasta viihdettä itsenäisyyspäivänä on ihailla ja arvostella naisten iltapukuja Presidentinlinnan kättelyjonossa. Ne puvut ovat hienoja käsityön taidonnäytteitä.

5 kommenttia:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa. Oi miten ihania ompelutöitä. On kiva ihailla toisten osaamista, itse en ompele lainkaan. Tuo huppariliivi on aivan ihana.

    VastaaPoista
  2. Päätin tulla vastavierailulle ja jäinkin sitten myös lukijaksesi. Taitavat ompelutyöt, jään mielenkiinnolla odottamaan puutarha- ja muita postauksiasi. Hyvää uutta joulukuista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Wau, hienoja ompeluita ja paljon todellakin saitte aikaan!

    VastaaPoista