maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukiireitä

Viikonloppu kului mukavasti Lohjalla Menneen ajan joulumarkkinoilla. Mukavatunnelmainen tapahtuma, jossa saa myytyä vuoden aikana tehtyjä käsitöitä. Tänä vuonna sääkin suosi, ainakin lauantaina... Edeltävä viikko menikin lankoja päätellen, vaikka työpäivätkin venyivät kymmentuntisiksi... Jaksaahan sitä, kun tietää, että kohta on joululoma ja aikaa levätä... Ja markkinatuotot, niillä tehdään hankintoja pihamaalle keväällä...

Joululahjoja en ole ehtinyt pahemmin miettimään, paitsi ne pakolliset, ne joiden antaminen on sovittu etukäteen. Markkinoilla annoin kummipoikani joululahjan hänen vanhemmilleen... No, onneksi olen sentään saanut toivelistaa, joten hankkiminen saattaa olla helppoa tai sitten ei. Vuosi tai kaksi sitten sain lahjatoiveen: vikellyssetti. Siis mitä????? Kummitäti oli ihan pihalla, mutta onneksi google auttoi. Vikellys tarkoittaa temppuilua hevosen selässä, ja yhdessä lelusarjassa oli tällainen osa. Jes, kun tämä selvisi, niin ostaminen olikin ihan helppoa. Nyt toivotaan lisäosia tähän heppasarjaan, nyt saan itse päättää mitä ostan, toiveita on kyllä ruksittu mainosvihkosesta... Oletteko jo tutustuneet Schleich-heppoihin ?


Koti on tällä hetkellä melkoista kaaosta, koska kaikki markkinataravat ovat kuivumassa ympäri huushollia. Huomenna on kaikki kojun seinätekstiilit kuivia ja saan viikattua ne laatikoihinsa odottamaan ensi vuotta. Kaaoksen keskelle olen silti yrittänyt tuoda hieman joulua ja kokeilla niksi-Pirkan ohjetta. Ostin hyasintteja, joita en tuoksuyliherkkänä voisi muuten edes harkita, ja laitoin ne ikkunan väliin kasvamaan. Lukemani ohjeen mukaan hyasintti viihtyy viileässä, mutta tuoksu ei leviä huoneisiin. Katsotaan, miten käy...


Markkinatouhun jälkeen onkin jo joulukorttiaika... Taas jäi homma viime tippaan, vaikka aloitinkin ajoissa jo marraskuun puolella. Idean kortteihin sain Maaritin postauksesta Garden Of My Dreams -blogista.  Pitihän minunkin kokeilla paperitähtien tekoa...  Nyt odotankin sitten kauhulla, selviävätkö tähdet postin kovakouraista käsittelyä.

joulukortti vuosimallia 2015

Korttiaskartelun lisäksi päivään kuului töiden ohella vuoden viimeinen ammattiyhdistyskokous. Ja samalla se on minulle viimeinen kokous pitkään, pitkään aikaan. Kolme ja puoli vuotta kestänyt puheenjohtaja kauteni päättyi ja vapaa-aika lisääntyy :) Olen kyllä luvannut opastaa uuden puheenjohtajan alkuun. Kiitoksena sain ihanan jouluruusun, jonka toivottavasti saan pidettyä hengissä ja istutettua keväällä puutarhaan sekä lahjakortin lankakauppaan. Tiedossa on siis rentouttavia neulonta- ja puutarhahetkiä :)3 kommenttia:

  1. Ihana jouluruusu! Hyvä idea laittaa hyasintit ikkunoitten väliin, jollai kestä tuoksua.

    VastaaPoista
  2. Joulukiireesi ja niiden helpottaminen tuntuvat niin mukavilta. On tuo jouluruusu tosi kaunis.

    VastaaPoista
  3. Tuo joulukortti on tosi kaunis. Samoin jouluruusu.

    VastaaPoista