maanantai 21. joulukuuta 2015

No, onkos tullut kesä...

Eilen virittäydyin joulutunnelmiin Porvoon tuomiokirkossa ja sama tunnelma on jatkunut töissäkin. Kotona olen viimeistellyt joulusiivoa ja suunnannut ajatukset tulevaan kesään. Ja kaivoin siemenlaatikot esille... Nyt on se aika, kun saan aloittaa kevätkylvöt :)

Kesäkukkia ja syötäviä
Tavoitteeni on kasvattaa orvokin taimia niin, että saisin vietyä ne vappuna ulos kukkivana. Kahtena vuonna olen jo yrittänyt, mutta en ole onnistunut, vaan kukinta on alkanut vasta toukokuun puolivälissä. Yrittänyttä ei laiteta, joten taas kokeillaan... Kahta lajiketta kokeilen, oranssia ja puna-keltaista.

Samalla päätin laittaa chilit ja paprikat itämään. Paprikaa on 6 lajiketta ja chiliä 3. Jokaista laitoin 3 siementä lautalle itämään ja tavoite on saada edes 1 taimi per lajike säilymään hengissä.

Kylvölautat lämpömatolla
Innostuin viime keväänä tuosta kylvölautasta ja sen kanssa jatkan... Lautat olen pitänyt leivinuunin päällä, koska se on sopivan lämmin paikka. Nyt kuitenkin olen viikon verran reissussa joulun aikaan, joten uunipanko on kylmänä, joten otin käyttöön viime syksynä hankitun lämpömaton. Tähän asti se on maannut avaamattomana pakkauksessaan, mutta nyt pääsi käyttöön. Toivottavasti se pitää kylvöt riittävän lämpiminä, mutta ei haihduta liikaa vettä, ettei siemenet kuivu. Testaan ja vahdin sitä nämä pari päivää, jotka olen kotona. Ihanaa, kesä tulee :)


12 kommenttia:

 1. Sä olet aina ihanan ajoissa kylvämässä. En ole suonut kylvöille vielä ajatustakaan. Kokeilin kanssa lämpömattoa viime keväänä, kyllä se varmasti jotenkin sitä itävyyttä paransi, luulisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tavoitteena itsekasvatetut orvokit vapuksi, siksi olen ajoissa... Odotan mielenkiinnolla auttaako lämpömatto.

   Poista
 2. Hyvälle näyttää! Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvä meininki! Kohta alkaa mullakin orvokkikylvöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit ovat aina ne ensimmäiset, koska sietävät kylmääkin.

   Poista
 4. Oi että ei täälä kyllä vielä mitään kylvöjä ajatella, huh. Ensin joulu katsotaan sitten. Hyvä että jaksat olla ajoi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentti lähti liian aikaisin. :) Olin kirjoittamassa että hyvä että jaksat olla ajoissa, siellä se varmaan pitääkin. Ihanaa että kevät tulee siellä niin aikaisin.

   Poista
  2. Viime vuonna kylvin orvokit vasta joulun jälkeen, mutta ne eivät ehtineet kukkaan vapuksi, nyt sitten kokeilen ehtivät kukkaan ennen joulua kylvettynä.

   Poista
 5. Ihanaa, kylvöjä jo mielessä! Itsekin olen jo hieman tuumaillut, mitä aion kylvää, mutta toteutukseen on vielä aikaa. Orvokin kanssa saa vissiin olla aika aikainen kylväjä, jotta kukkivat ajoissa.
  Oikein hyvää joulua sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää joulua sinullekin. Ja kyllä, orvokin kanssa pitää olla ajoissa. Jostain luin, että orvokilla menee 3 kk kylvöstä kukkaan, mutta minulla on mennyt melkein neljä kuukautta.

   Poista
 6. Onpa sulla kivat joulupuuhat :)
  Oikein hyvää joulua ja kasvatusonnea!

  VastaaPoista