torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015

Viime vuosi, muistoissani se alkaa vasta toukokuun 20. päivä tai ehkä jo 19.päivä, heti lääkärikäynnin jälkeen... Sitä edeltäneitä päiviä (mustia, synkkiä, masentuneita päiviä) en halua edes muistella. Tottahan siemenkylvöt piristivät, mutta silti kevät saa jäädä unholaan, en halua sitä muistella.


Onnistuminen nro 1: Kasvihuone ja sen kasvit
Tomaatteja, paprikaa, meloneja, kurkkuja kasvattelin ensimmäistä kertaa elämässäni. Tein virheitä, jotka aion korjata ensi vuonna, mutta silti voin olla tyytyväinen saamaani satoon.


Pelargonit kukkivat hienosti koko kesän, niillä on aina paikkansa kasvihuoneessani. Kokoelmani moninkertaistui kesän aikana...


Onnistuminen nro 2: Valkoinen kukkapenkki
Pohdiskelin pitkään tuota penkin reunaa, mutta nyt olen tyytyväinen siihen. Tässä kuvassa kasveja on todella vähän, mutta yllättäen se kesän kuluessa täydentyi. Mutta vielä on tilaa ja suunnitelmia...


Taustalle risukasan ja kaivon väliin pystytän oman ruusukaareni... Risukasaakaan ei ole enää häiritsemässä ruusukaartani...


Onnistuminen nro 3: Muotopuutarhani
Eihän se vieläkään ole valmis, mutta silti olen siihen tyytyväinen. Ainoa pohdiskelun paikka on reunuspenkki. Viime kesänä siinä kasvoi pioniunikkoa, mutta haluaisin siihen jotain perennaa, mutta vain yhtä. Vielä en tiedä mitä...
Onnistuminen nro 4: Ihania kukkia
Kukkia, lisää kukkia, aina vaan enemmän ja enemmän, se on ideologiani puutarhassa. Keisarinpikarililja on upea, toivottavasti se suostuu kukkimaan uudelleen... Siemeniä otin talteen, mutta ainakin 5 vuotta kuluu ennen kuin niiden kukinnasta pääsen nauttimaan.

Keisarinpikarililja


Onnistuminen nro 5: Perennoja siemenestä
Iso piha, joka pitäisi täyttää kukkasilla, kallis suunnitelma. Ellei sitten kasvata niitä siemenestä... Syksyllä 2014 kylvin kahteen kasvatuslaatikkoon perennan siemeniä ja sain paljon taimia. Osa siemenkylvöistä innostui kukkimaan jo ensimmäisenä kesänä, kuten alla olevat etelänruusuruoho ja keltasauramo. Lisää perennansiemeniä laitan multaa parin viikon sisällä, kunhan "on hanget, korkeat nietokset"

Etelänruusuruoho ja keltasauramo
Hämähäkkikukka, vihdoinkin onnistuin

Suunnitelmia kesälle 2016 on vain muutama. Ensinnäkin aion rakentaa penkin syntymäpäivälahjoilleni, atsaleoille ja pensasmustikoille. Paikka on jo katsottu valmiiksi, mutta perustaminen jäi tekemättä.

Synttärilahjat
 Muita isompia suunnitelmia en ole tehnyt tulevaa kesää varten. Yritän saada keskeneräiset suunnitelmat valmiiksi ja keskittyä vanhojen osien hoitamiseen.


Hyvää ja puutarha-unelmia täynnä olevaa uutta vuotta 2016 teille kaikille ihanille blogiystävilleni!!!!


3 kommenttia:

  1. Paljon kivoja onnistumisia! :) Hämähäkkikukka on sitten viehättävä. Kasvatin sitä joskus muutama vuosi sitten, tekisi mieli kokeilla sen kasvatusta uudestaan keväällä. Kunhan tässä nyt pääsee kunnolla selvyyteen siitä, mitä kasvattelisi. On niin paljon valikoimaa, eikä ihan kaikkeen riitä aika eikä rahat. =D Hyvää uutta vuotta sinulle Kaupunkilaistyttö!

    VastaaPoista
  2. Hienoja juttuja olet tehnyt ja niissä onnistunut! Onnellista puutarhavuotta 2016! Kiitos nettisivuvinkistä saumuriin liittyen. Kävin siellä opiskelemassa.

    VastaaPoista
  3. Paljon kaunista olet saanut aikaan. Hyviä päätöksiä on saada keskeneräiset suunnitelmat valmiiksi ja hoitaa jo perustettuja alueita. Tuohon täytyy itsekin pyrkiä :)

    VastaaPoista