tiistai 29. joulukuuta 2015

Paluu arkeen

Joulu on ohi ja arki alkanut. No ei ihan arki, koska lomaa on vielä jäljellä reilu viikko. Pelkkä kotona (siis vanhempien luona) oleilu ei enää huvittanut, jotain piti keksiä...

Eilen kävimme äitin kanssa yhdellä kirpputorilla (Karisma, Lohja). Minä en ollut käynyt siellä uudessa paikassa vielä kertaakaan, mutta vanha paikka oli siisti ja sieltä löytyi kaikenlaista kiinnostavaa. Äiti kyllä jo varoitteli, että paikka ei ole enää entisensä, vaan sekainen ja ahdas ja ankea. Niin olikin ja valtavasti uutta tavaraa myynnissä. Parasta siellä oli erilliset pitkät astiahyllyt, niitä oli kiva katsella, mutta mitään emme ostaneet.

Tänään oli vuorossa toinen kirpputori (Keskuskirpputori, Lohjalla sekin). Heti ovella meinasi tulla pakokauhu, koska ovea vastapäätä oli huonekaluosasto, jossa oli tavatoita monessa kerroksessa ja pienenpieni käytävä tavaroiden välissä. Rohkeasti uskaltauduin huonekalujen väliin ja sieltä sitten itsepalvelupöytien väliin. Itsepalvelupuoli olikin parantunut huomattavasti edellisen käyntini jälkeen. Siellä oli tilaa ja myyntipöydät olivat muuttuneet hyllyköiksi, joten tavarat olivat paremmin esillä. Teinpä sitten löytöjäkin...


Sain aikanaan 30-vuotislahjaksi Arabian 24h-sarjan vihreitä astioita. Ne ovat arkiastioina ja olen onnistunut rikkomaan 2 pastalautasta (käytän puurolautasena). Joskus olen nähnyt näitä kirppareilla, mutta hinta on ollut niin suolainen, että olen jättänyt ostamatta. Nyt oli hinta kohdillaan, joten ostin 2 pastalautasta rikkoutuneiden tilalle ja 1 murokulhon, joita myös käytän ahkerasti.


Sitten tein pienen heräteostoksen. Johtuu ehkä siitä, että tykkään värillisestä lasista... Löysin tällaisen hauskan tuikkulyhdyn...


Hauskaa oli kierrellä kirpputoreilla, alahyllyjen penkominen vaan tuotti vähän hankaluuksia. Tai enemmänkin ylösnouseminen, koska aamu alkoi reippaalla kuntosalitreenillä. Otin hiukan varovaisemmin, koska takana on kahden kuukauden flunssatauko, mutta yllättävän hyvin sitä jaksoi juosta ja treenata.

Iltapäivällä vein äitin kampaajalle ja livahdin itse kaupoille. Kirjakaupassa minun ei pitänyt käydä, mutta kävin kuitenkin. Mukaan lähti Aura Koiviston ja Risto Sauson Oma herne ja valitut pavut -kirja.
Tätä kirjaa olen himoinnut jo jonkin aikaa ja nyt se oli sopivasti -80 % alennuslaarissa, joten pakkohan se oli ostaa. Jospa rupeaisin kasvinjalostajaksi...

Illan tullen lähdin ajelemaan kotia kohti... Odotin jo innolla, onko minulla itäneitä siemeniä ja pelkäsin putkien jäätymistä, kun tulikin yhtäkkiä talvi.

Kotona oli kaikki hyvin ja suurin osa siemenistä itänyt...


Kohta on se aika, että postilaatikosta löytyy eri kauppiaiden siemenkatalogeja. Mikä on sen parempi ajanviete, kuin lukea niitä ja suuunnitella ja unelmoida tulevasta kesästä...

Mukavaa loppuvuotta puutarhaunelmien parissa!!!

14 kommenttia:

 1. -80% kuulostaa niin halvalta, että olisin ehkä tyhjentänyt koko korin! Tuo kirja on mullakin hankintalistalla. Pitkästä aikaa kirja johon olin erittäin positiivisesti yllättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muita kiinnostavia kirjoja tuo laari ei sisältänyt, pakko se oli penkoa läpi... Tosi hyvin kirjoitettu kirja

   Poista
 2. Wau, sinähän olet tehnyt hyviä löytöjä. Minulla on luvassa huomenna kirppiskierros hyvän ystäväni kanssa, ihanan rentouttavaa hupia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilla on kiva kierrellä, vaikka ei mitään löytäisikään. Usein kuitenkin jotain tarttuu matkaan

   Poista
 3. Sepä onkin kiva kun löytää sopivia astioita ja sopivaan hintaan, kirjoista puhumattakaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivaa hintaa joutuu joskus etsimään. Osa myyjistä kuvittelee, että Arabian käytetyistä astioista voi pyytää uuden hintaa, kun sarjaa ei enää valmisteta. Minä en suostu maksamaan ja siksi monet kaupat ovat jääneet syntymättä.

   Poista
 4. Täytyypä taas pitkästä aikaa tehdä retki Lohjan kirppareille. Kirjakauppaan ei parane mennä. Tulee turhan kalliiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakaupat minäkin kierrän kaukaa, paitsi alennusmyyntiaikana, silloin ostan kirjoja. Jotkut tietyt romaanit tulee haettua heti uunituoreena, mutta puutarhakirjoja en uskalla silloinkaan katsella.

   Poista
 5. Kirppareilta löytyy monesti monta mukavaa juttua, ja joskus ihan hyödyllisiäkin tavaroita. Jos menee kirjakauppaan, pitää olla mukana iso rahatukku! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta sinullekin! Uudet kirjat ovat todella kalliita, siksi harvoin ostan kirjoja normaalihinnalla, alekirjat ovat asia erikseen. Eilen löytyi postilaatikosta kirja-alekuvasto ja varmaan muutama puutarhakirja tulee hankittua lisää, ehkä...

   Poista
 6. Onkin muuten kaunis tuikkulyhty, oikein hieno löytö! :)

  VastaaPoista
 7. 80 prossan alennuksella kannatta jo ostaa! Kiva tuikkulyhty tosiaan, kaunis väri ja muoto. Täälläkin odotellaan jo niitä siemenluetteloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenluettelot ovat turmiollisia, mutta niin viihdyttävää luettavaa...

   Poista