perjantai 31. heinäkuuta 2015

Ompelulaneilla

Maaliskuun alussa pidimme ensimmäiset ompelulanit sisareni ja serkkuni kanssa. Nyt ne pidettiin sisareni luona Varsinais-Suomessa.

Matkaseuraksi sain siskontyttöni, joka piti toimittaa isovanhempien luota kotiin. Matkareitin suunnittelin kulkemaan Turun kautta, vaikka siitä tulikin 100 kilometrin kierros. Ai miksi Turun kautta ? Halusin käydä tutustumassa Kauppilaan ja sen taimitarjontaan (siitä myöhemmin lisää). Samalla käytiin Kaarinassa kangaskaupassa, jonka valikoimaa sisareni on kehunut. Lapsi jaksoi ihailtavasti molemmissa kaupoissa, varsinkin kangaskaupassa, josta hän halusi ostaa keppihevostarvikkeita.

Keskiviikkona iltapäivällä olimme perillä ja heti alkoi saumuri laulamaan... Pari kangasta olin leikellyt valmiiksi, samoin housut. Ensimmäiset tunikat ovat Mekkotehdas aikuisille -kirjasta Vilma-mallilla tehtyjä. Ensimmäisen vain tein ja totesin, että eipä hauikseni mahdukaan hihaan :( Leikkasin siis hihat irti ja onneksi kangasta riitti ja sain leikattua uudet... Vieläkin hihat ovat tiukat, mutta nyt tunikaa voi sentään käyttää.


Mekkotehtaan Vilma

Mekon malli on hyvä ja hihanlevennyksen jälkeen tein vielä pari muutakin mekkoa samalla kaavalla.

Pitkähihainen mekko

Lähikuva mekkokankaasta, luomupuuvillaa

Lyhythihainen mekko

Lähikuva Karnaluksin digiprintatusta trikoosta
Näiden mekkojen jälkeen halusinkin tehdä jo jotain muuta... 10 vuotta sitten olen jo leikannut housut ja hupparin. Hupparia en löytänyt, mutta housut oli vielä tallessa. Surruttelin ne valmiiksi... Ja mahduinkin niihin :)Tulomatkan kangaskauppavierailulla tulin ostaneeksi ihanan kuviollisen neuloksen. Siitä piti keksiä jotain kivaa... Serkkuni oli ommellut jo aiemmin Ruskamekon, jota sovitin. Se tuntui ja näytti hyvältä, joten päätin tehdä sellaisen, mutta ilman kaulusta ja helmaresoria.

Ruskamekko
Näillä mekoilla kehtaa aloittaa työt loman jälkeen. Uskomatonta, kuinka nopeasti kesä on mennyt. Nyt ollaan jo heinäkuun viimeisessä päivässä. Mihin tämä kesä katosi ? Kesän työnlista ei ole vielä lähellekään tyhjä. Toivottavasti elokuu olisi poutainen ja lämmin, jotta saisin työlistan tyhjennettyä...

2 kommenttia:

  1. Teit hienot tunikat! Pitääpä tutustua tuohon kaavakirjaan. Kiitos vinkistä! Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista