sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kotona jälleen

Ja mitä pitikään tehdä ensimmäisenä, kun sain auton kotipihalle ja kassit kannettua sisälle. Piti tottakai tehdä pihakierros. Neljän päivän aikana on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista. Ainoa huono puoli on, että ottamani kuvat ovat todella heikkolaatuisia kännykuvia, koska unohdin kamerani siskon luo.

Lilja 'Asiatic Orange'

Kehäkukka
 Muotopuutarhaani kylvin pioniunikon siemeniä. Ensimmäinen kukka oli avautunut... Tosi erikoisen värinen...

pioniunikko

Ukonhattu

Harmaamalvikki
 Sitten kasvihuoneeseen...

Ensimmäinen tomaatti oli vaihtanut väriä kauniin keltaiseksi.

Tomaatti 'Azoychka'
Maku oli hyvä, mutta yllättäen sen sisällä ei ollut ainuttakaan siementä. Koko tomaatti oli pelkkää hedelmälihaa. Monessa raakileessa näyttäisi olevan latvamätää :( Lukemani perusteella se tarkoittaa kalsiumin puutosta, joten huomenna on ajettava kalkkikauppaan.

Hunajamelonikin oli kasvanut kokoa sukkahousunlahkeessa. Halkaisija on jo yli 10 senttiä.


Niin paljon minua väsyttää reissaaminen, että en jaksa lähteä eden pihapuuhiin. Enkä myöskään jaksa siivota kotia. Joten jatkoin pihan kasvien kirjanpitourakkaa. Loin jo aiemmin tietokannan, johon voin kirjata muistiin kaikki pihalleni istutetut kasvit. Ongelmaksi muodostui kuvien liittäminen, se ei vaan onnistunut ja kaikkiin kortteihin tuli sama kuva. Onneksi ymmärsin lukea ohjelman ohjetta ja sieltä löytyi apu kuvaongelmaan. Siitä innostuneena lähdin kiertämään pihaa läppärin kanssa, jotta kaikki kasvit tulee rekisteröityä.

Vielä on kesää jäljellä, vaikka elokuu alkoikin!!!

1 kommentti: