maanantai 27. heinäkuuta 2015

Projekti etenee...

Tämä kesä on omistettu taloni laajentamiselle. Ei, kyseessä ei ole iso laajennus, ehei, ainoastaan talon edessä olevan avokuistin muuntaminen tuulikaapiksi tai puolilämpimäksi kuistiksi tai kartanon eteläsiiveksi, miten sitä haluaa vaan kutsua. Isäni on onneksi taitava tekijä, joten ulkopuolisia työmiehiä ei tarvita, paitsi sähkömies.

Edellisviikolla saatiin laajennuksen runko valmiiksi...

Tuulikaapin runko
Tästä lähdettiin perjantaina liikkeelle eli vain runko oli pystyssä. Seinäpaneelit oli haettu ja minä olin ne kahteen kertaan maalannut. Ensin vedettiin tervapaperi seinään ja sitten ruvettiin ampumaan paneeleja kiinni. Minä pätkin paneelit sopivaan mittaan ja isäni laittoi ne seinään. Homma eteni todella nopeasti...

Sivuseinän tekoa
Ja tänään maanantaina tuulikaappi näyttääkin jo tältä...

Melkein valmista...
Kiitos avuliaiden naapureiden, niin ikkunat ja ovikin saatiin paikoilleen. Sisäpuolelta tuulikaappi on vielä ihan keskeneräinen, mutta eipä sitä aurinkoisella säällä mieluusti sisähommia tee, varsinkin kun ulkohommiakin riittää.

Talon eteen pitää suunnitella uudet portaat, vanha porras hävitettiin jo. Päästettiin isän kanssa mielikuvitus valloilleen ja ideoitiin uusia. Isäni näki talon edessä leveät kartanomaiset portaat, minä taas portaat, joiden molemmilla puolilla on kiinteät kukkalaatikot. Katsotaan, millaiset saan aikaiseksi.

Tämän rakennusurakan keskellä en ole pahemmin ehtinyt puutarhahommiin, koska olen ollut hanslankarina ja ruuanlaittajana. Tänään ehdin kuitenkin viinimarjapensaaseen, joka oli jo kauniin punainen...


Melkein 10 litraa herukkaa tuli tästä pensaasta. Tertut olivat pitkiä, mutta marjoja oli vain terkkujen alaosissa, koska kukinta-aikana ei kauheasti pölyttäjiä lennellyt. Marjat keitin heti mehuksi talvenvaraksi.

Kaiken hosumisen keskellä ennätin kierrellä kameran kanssa pihalla. Jotain sentään kukkii...

Värililja

Palava rakkaus, joka todella loistaa

Väriminttu

Verenpisara 'Alwin'. Pistokkaat kukkivat, emo ei
Aurinkoisia heinäkuun viimeisiä päiviä!!!

2 kommenttia:

  1. Tulipa talostasi komea uuden kuistin myötä! Ihanan punaisia kukkia!

    VastaaPoista
  2. Nätti kuisti tuli. Voi sua onnellista! Kukatkin kukkii niin hienosti.

    VastaaPoista