sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kaivon luona

Taas tuulee kosteasti, mutta nytpä se ei minua haittaa, ei koska päivän urakka tuli valmiiksi. Taas yksi keskenjäänyt projekti valmistui. Eli se kesäkuussa valmistunut pölkkypenkki, sen toinen pää rajoittuu kaivoon, niin se kaivon ympärys jäi tekemättä silloin, en vaan ehtinyt...

Kaivon etureuna


Rikkaruohikkoa kaivon ympärillä
Ei tällaista rikkaruohikkoa en todellakaan halua katsella, vaikka kaivo sijaitseekin tontin reunalla. Suunnitelmanani oli mullata kaivon ympärys ja istuttaa siihen lamoherukkaa (herukat tilattu jo talvella Viherpeukaloilta). Kun mainitsin ohimennen asiasta isälleni, hän kielsi moisen suunnitelman ehdottomasti. Kaivon ympärille ei saa laittaa multaa, vaikka minun kaivoni ei juomakelpoista vettä sisälläkään. Sepeliä saa laittaa, ettei se ihan rikkaruohoinen ole...

Lamoherukka kasvaa onneksi savimaassakin... Kuorikatetta pitää hankkia pari säkillistä lisää, varastostani löytyi vajaa säkillinen ja sen levittelin maisemointikankaan päälle. Toinen vaihtoehto olisi hakettaa, mutta siihen ei ole nyt aikaa, risuja kyllä olisi.

Muutaman tunnin rehkimisen jälkeen kaivon ympärys näyttää tältä...

Vähän minua häiritsee erilaisten reunamateriaalien runsaus: pölkkyjä, lautaa, metallia, kiveä. Siihen todennäköisesti tulee vielä muutos, mutta ei tänään.

Taas on pari neliömetriä rikkaruohikkoa valjastettu puutarhakäyttöön eli pienin askelin edetään... Kolmenkymmenen vuoden kuluttua tämä puutarha on valmis, uskokoon ken haluaa ;)

4 kommenttia:

 1. Hieno siitä tulee, eikä siihen mene kolmeakymmentä vuotta. Sitä kyllä epäilen, olisiko puutarha silloinkaan valmis. Eihän se kuulemma tule koskaan valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajatukseni on, että 30 vuoden kuluttua koko piha on valmis eli silloin ei ole luonnontilaisia ryteikköjä. Uskon tosiaan, että siinä vaiheessa pitääkin jo ruveta muokkaamaan vanhoja eli täysin valmista ei tule koskaan.

   Poista
 2. Hienolta näyttää jo nyt! Niin mieki luuln, että sit kun milloin saat valmiiksi, pitää toiselta reunalta alkaa jo muokata. Tai jo ennen sitä tulee uusia ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Melkein voi jo sanoa viiden kesän kokemuksella, että muokkaaminen on jo alkanut, koskaan ei tule täydellistä.

   Poista