keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Työlista lyhenee

Maanantaina saapuu kaivinkone pihalleni kaivamaan salaojia. Joo, mutta mitkä asiat on pakko tehdä ennen kaivinkoneen tuloa, siis ihan pakko. No, esimerkiksi saunamökin takana olevat metrinpituiset pöllit pitää siirtää pois, muutamia perennoja pitää siirtää turvaan, saunamökki pitää siivota ja asentaa ikkunoihin rullaverhot...

Kun kirjasin kaikki tehtävät asiat paperille, niin ei se lista ollutkaan kauhean pitkä. Ja kun aloitin töiden tekemisen ikävimmästä hommasta eli siivoamisesta, niin muut työt sujuivat melkein kuin huomaamatta. Ja nyt voin ilokseni todeta, että kaikki on tehty :)

Minä olen huomannut, että minulle sopii työlistojen kirjoittelu. Mietin tärkeimmät työt, ne jotka on pakko tehdä, ja kirjoitan niistä listan. Lista ei saa olla liian pitkä, ehdoton maksimi on 10 työtä. Silloin työt pystyy tekemään ilman stressiä. Ja kun työlistan työt on tehty, voin olla tyytyväinen itseeni.

Kun siirsin pöllejä saunamökin takana, niin löysin kiinnostavan uuden kasvin. Se oli hernekasvi, muistutti niittynätkemää ja hiirenvirnaa. Se kukki jo violetein ja sinisin kukin, molempia värejä oli samassa kukkatertussa. Kasvikirjasta löytyi kasville nimi: Kevätlinnunherne. Kasvi on rauhoitettu, mutta ajattelin sen silti siirtää turvaan, muuten kaivinkone jyrää sen.


Tänään tein siis viimeiset työlistan työt, siirsin viimeiset puupöllit pois tieltä. Palkitsinko itseni hyvin tehdystä työstä, EN. Minä jatkoin mullan kärräämistä, mutta sainpahan toisen pikkulaatikon täyteen  :) Se oli pikku urakka, vain 7 kottikärrylistä. Ja saman tien istutin ananaskirsikan taimet. Katsotaan, miten käy, saanko satoa ilman kasvihuonetta... Samaan kasvatuslaatikkoon istutin myös 2 lehtikaalin tainta.

3 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän itsekin kokeilla tuollaisen listan kirjoittamista, tekemistä kun on niin paljon ja tämä aloittamisen vaikeus.. Nätti kukka tuo, pitääpä pistää muistiin jos vaikka joskus vastaan tulisi.

  VastaaPoista
 2. Listaidea on hyvä. Asioista huonosti perillä olevaa tahoa jäi kumminkin mietityttämään sinänsä epäolennainen yksityiskohta: miksi on pakko, siis ihan pakko, siivota saunamökki ja asentaa ikkunoihin verhot ennen kuin kaivinkone tulee pihaan? Asioiden välillä on varmaan joku luonnollinen yhteys, mutta mikä!

  Tällaisia arvoituksellisuuksia toisten bloggaajien elämässä onkin sitten hauska tykönään pohtia. Kirjoittajalle ihan selvä juttu, minulle mieltäkiehtova mysteeri.

  (Kaivinkonekuski majoitetaan saunamökkiin? Saunamökissä asuu mummo, joka pelkää, että kaivinkonekuski katsoo ikkunasta sisään ja näkee, kuinka epäsiistiä siellä on? Kaivinkoneurakkaa aiotaan juhlia saunamökissä vuosisadan kemuilla, joita naapurin ei toivota huomaavan?...)

  VastaaPoista
 3. Työlista on hvyä juttu, kunhan siitä ei tee liian pitkää. Nyt suunnittelen jo uutta työlistaa, mutta en vielä kirjoita sitä, haluan nauttia vielä vähän aikaa edellisen työlistan valmistumisesta...

  Keskeneräinen: jotain pitää aina jättää arvailujen varaan, salaisuudeksi ;)

  VastaaPoista