torstai 9. toukokuuta 2013

Koivu vihertää jo!!!!

Työntäyteisen päivän jälkeen istuin vanhempieni kanssa etupihalla. Katseeni hakeutuu taivaisiin ja mitä näenkään.... Neljän koivun ryhmässä taloni vierellä, taaimman koivun latva on selkeästi vihreä!!!! Kaksi muuta koivua oli ruskehtavia eli niihin lehti on puhkeamassa ihan lähipäivinä, ja viimeinen koivu on autio. Pääskyset ja vihreä koivu - selkeästi nyt on kesä!!! Ja t-paidassa tarkeni tehdä pihatöitä.

Ja mitä tänään on tehty. Olen tyhjentänyt autotallin katosta ison määrän vanhoja, pölyisiä lautoja ja rimoja. Silmät ovat vieläkin melko karheat ilman täyttäneestä pölystä. Sen jälkeen yhdessä äitini kanssa pätkimme laudat saunan pesään sopiviksi. Ja kannoimme osan pätkistä pesuhuoneeseen pinoon ja niillä pätkillä lämpesi sauna. Ihana olikin rentouttaa kivistäviä lihaksia saunan lauteilla Aito-kiukaan pehmeissä löylyissä.

Saunan lämmetessä kannoimme äitini kanssa kuusenhavuja kasalle. Ja yllättäen havujen alta paljastui vielä lunta. Ajatuksena oli, että heittäisimme isää lumipallolla, mutta ajatus piti hylätä, koska lumi olikin varsin kovaa jäätä. Havujen kantamisen välissä kävin välillä auttamassa isääni kantamaan ja nostamaan pystyyn paksuja parruja, joilla hän tuki liiterini hirsiseiniä. Harmi, että kamerani on edelleen huollossa, enkä pysty kuvien kanssa raportoimaan tapahtumia.

Pihalla on kiva katsella kevään edistymistä. Tulppaaneissa on paljon nuppuja, samoin parvitulppaaneissa. Molemmat pitää pelastaa ennen salaojien kaivamista. Sini- ja punavuokot kukkivat jo, narsissit aloittelevat kukintaansa. Punainen esikko kukkii kasvimaalla. Palokärki on huudellut itselleen puolisoa koko päivän, kurki vieraili pariin otteeseen naapurin pellolla. Ja yllättäen olen huomannut hankikylvöissäni viherrystä: Palava rakkaus vihertää kunnolla, unikossa ja esikossa näkyy pari pientä alkua. Kesä <3

1 kommentti:

  1. Keväällä ja syksyllä näkee hyvin, kuinka erisorttiset koivut on ihan eri aikatauluissa. Oletko jo soitellut perään siitä kamerasta? Sano, että nettiyhteisö painostaa!

    VastaaPoista