tiistai 1. maaliskuuta 2016

On maaliskuu, on kevät!!!

Voi ihanuutta, tänään alkoi maaliskuu eli kevät :) Aurinko paistoi kirkkaasti ja lämmitti mukavasti, hanget hohtivat valkoisina, niin valkoisina, että oli pakko kaivaa aurinkolasit käsilaukusta esiin :)

Työpäivän jälkeen ajelin kaupunkiin ruukkuostoksille. Sain helmikuussa Plantagenista kupongin, jolla sai 30 % alennuksen kolmesta ruukusta. Itselleni en välttämättä olisi ruukkuja tarvinnut, mutta isoäitini 90-vuotislahjaan kylläkin. Mutta olisi ollut kupongin tuhlausta, ostaa vain 1 ruukku, niin ostin itselleni pari isompaa piharuukkua lisää...

Ruukkuun istutin 4 erilaista pelargonia: Cattolica, Naomi, A Happy Thought ja Drottning Ingrid. Lisäksi mummi saa myöhemmin Rinkiltä tilatun vanhan pohjalaisen pelargonin, pistokas on jo varattu.

Sain Rinkin puutarhan pelargonilistan eilen illalla sähköpostiini. Ja hetihän sitä piti tutkailla, lukea Pelargonitaivas-blogia ja googlettaa kuvia. Vaikea oli tehdä karsintaa vielä senkin jälkeen, kun olin poistanut kaikki vaaleanpunaiset listalta. Joten tänään, kun tilauksen tein, oli siinä vielä 19 lajia ja lajiketta... Huh huh, mihin ne saankaan mahtumaan... Mutta pelargonit on vaan niin ihania :)

Kaupunkireissulla hain myös paikallisesta K-Raudasta toisen lämpömaton. Vaikka minulla on lattialämmitys koko talossa, niin lattiat ovat jääkylmiä, koska minä lämmitän niin paljon leivinuunia. Siemeniä idätän leivinuunin pankolla, mutta ei sinnekään kaikki mahdu, joten päätin investoida toiseen lämpömattoon. Nyt pääsivät kaikki pelargonin pistokaat lämpömatolle, joten toivottavasti juurtuminen onnistuu hyvin.

Eilen illalla selailin blogiani ja totesin, että kuukauden kuluttua tulee 5 vuotta täyteen siitä, kun aloitin blogini kirjoittamisen. Ihan uskomatonta, kuinka nopeasti aika on vierähtänyt. Juhlan kunniaksi ajattelin pistää pystyyn elämäni ensimmäisen arvonnan. Siitä vähän myöhemmin lisää...


9 kommenttia:

 1. Monet siemenet saavatkin apua itämiseen pohjalämmöstä. Minulla asian hoitaa pesuhuoneen lattialämmitys.
  Onnea lähes viisivuotiaalle blogillesi.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kukkapurkit ovatkin sen verran kalliita, että 30 %:n alennus houkuttelee ostoksille.
  Onnea jo etukäteen kivalle blogillesi!

  VastaaPoista
 3. Onnea jo ennakkoon! Viisi vuotta on pitkä aika.

  VastaaPoista
 4. Onnea jo ennakkoon viisi vuotta vanhalle blogille. Arvontaa odotellen.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on sama Plantagenin alennuslappu, pitää varmaan myös käydä katsastamassa ruukkutarjonta. Onnea jo etukäteen blogillesi! Liityin myös lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 6. 5-vuotta on varsin kunnioitettava ikä blogille! Onnea jo etukäteen.

  Mä en ole vielä koskaan hurahtanut pelargoneihin, mutta tiedostan että se voi olla kulman takana koska hyvänsä.

  VastaaPoista
 7. Isoäiti varmasti ilahtuu istutuksesta. Ajatuksella hankitut lahjat ovat parhaita :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan lahjan olet isoäidillesi keksinyt. Minunkin mummoni oli pelargonisti, mutta sytyin aarteisiin vasta hänen kuolemansa jälkeen <3

  VastaaPoista
 9. Sinulle on haaste blogissani.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista