torstai 25. helmikuuta 2016

Lumikaaos kotona

Tänä aamuna oli kiire, kiire kotiin... Facebookissa naapuri oli ladannut kuvan oman pihansa lumikasasta tekstillä "Kahden päivän lumet" eli paljon oli lunta tullut... Eli kotona odottaa lumityöt :(

Kotimatkalla sattui erikoinen tilanne, enpä koskaan ennen ole sellaiseen joutunut koti-Suomessa, nimittäin poliisin pystyttämään tiesulkuun. Juu, poliisit pysäyttää autoilijoita puhallusratsioissa, ylinopeuden takia yms, mutta nytpä olivat siellä luotiliiveissä, ison aseen kanssa, sellaisen suojapatjan takana ja vain 1 ajokaista oli käytössä. Huh, huh... No uutisistahan sitten selvisi, että poliisit yrittivät löytää näitä ryöstäjiä. Toivottavasti löytävät!!!

Kotona odotti umpihanki... Auton sain onneksi ajettua pihaan, eikä se edes takertunut kiinni, kuten 5 vuotta sitten. En viitsinyt ajaa autoa etuovelle asti, vaan kahlasin hangessa roudaten tavarat autosta sisälle.


Kaasua, niin selvittiin umpihangessa. Jossain kohdin pohja otti lumeen...
Ensin vähän ruokaa ja tulet uuniin, sitten pihalle lumitöihin. Ei millään lingolla, vaan ihan kolalla...

Ensin portaiden edusta

Sitten polku autotallille ja tallin edusta, sitten auto talliin....

Onneksi tällä tontilla on tilaa, mihin lumen saa työnnettyä. Kukkapenkkien yli terassille, johon on hyvä tehdä korkea lumikasa... Ajotien toiselle puolelle saa myös työnnettyä lunta, joten ei ole pitkiä kuljetusmatkoja.

Terassin lumikasa
 Poissaoloni aikana oli ollut roskiksen tyhjennys. Kuorma-auto oli peruuttanut pihalle, mutta ihan varma en ollut, että olivatko saaneet tyhjennettyä roskasäiliön, koska senkin edessä oli pari kymmentä senttiä lunta. Olivat saaneet, kiitos tyhjentäjille ja pahoitteluni, koska se ei ollut ihan helppo tyhjennyskeikka.


Nyt on 2/3 pihasta kolattu, pihasta pääsee pois kolattua reittiä. Aktiivisuusmittarikin ilmoittaa päivän aktiivisuustasoksi 263 %, koska käytin sykevyötä lumitöissä. Huomiselle jätin vielä toisen sisääntulotien ja puuliiterin edustan, myös etupihaa voi kolata suuremmaksi jaksaessaan.

Nyt pitäisi ruveta koulimaan petunioita, keijunmekkoja ja tomaatteja, ovat kasvaneet hienosti poissaoloni aikana :)

8 kommenttia:

 1. No olipa teillä luminen tervetulotoivotus kotiin palatessanne ja pientä jännitystä myös tuon tiesulunkin osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavan luminen kotiinpaluu, mutta nyt on lumityöt tehty.

   Poista
 2. Hui tosiaan, että satuitkin tähän tiesulkuun jonka ryöstön yritys lopulta aiheutti!! Siinä on jännitystä riittänyt kerrakseen, vaikka ryöstäjät olivatkin jo poissa. Täällä veikataan että ovat jo ulkomailla.. Mutta toivottavasti jäävät kiinni. Paljon on tullut luntakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jäi todella kotimatka mieleen, vaikka tämä tiesulku olikin n. 50 kilometrin päässä itse ryöstöpaikasta.

   Poista
 3. Eipä käy kateeksi. Säätiedotuksessa luvattiin taas lunta. Minulle riittäisi jo. Kolaushommat sujuvat kuntourheilun merkeissä, mutta kun sitä odottaa jo niin malttamattomana kevättä. Tuntuu, että jokainen lumisade vie kevättä vain etäämmäksi.
  Leffoissa rikollisten autoja metsästetään aina erilaisten tiekameroiden avulla. Tuli mieleen, että Turun moottoritien tunnelien liikennettä valvotaan omissa valvomoissaan. Josko sieltä löytyisi jotain johtolankoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin riittäisi jo. Melkoista kuntojumppaa tuo kolaaminen on ollut, selässä tuntuu. Tänä aamuna jo taas kiroilin lumentuloa, mutta onneksi se loppui nopeasti.

   Poista
 4. On teilläkin tullut paljon lunta. Samoin meillä, joka päivä pitää tehdä lumityöt useamman kerran. Eli nyt lumimäärä kyllä riittäisi. - Toivottavasti ryöstöyrityksen tekijät saadaan kiinni. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saisi lumentulo jo riittää ja saisi sulaa pois, niin pääsisi kääntämään multaa ja rakentamaan taas uutta :) Mukavaa viikonloppua sinullekin

   Poista