maanantai 15. helmikuuta 2016

Lisää valoa, lisää kasveja...

Pari viikkoa sitten tilasin Biltemasta lisää valaisimia. Olisin tilannut 3 tai ehkä jopa 5, mutta nämä valaisimet olivat vähissä, verkkokaupan varastossa vain 2 kappaletta. Helsingin, eikä Espoon myymälässä ei ollut ainuttakaan.

Valaisimet hain tiistaina postista, mutta vasta tänään rupesin availemaan pakettia. Aikamoinen helinä kuului...Ensimmäisen valaisimen loisteputki oli säpäleinä. Kirosinko ? Itse asiassa en, koska noilla putkilla ei ole merkitystä. Olen vaihtanut ne heti päivänvaloputkiksi. Toivoin vain, että itse valaisin toimii ja toimiihan se :) En muuten aio edes valittaa Biltemalle asiasta.

Toisen uuden valaisimen virittelin roikkumaan kirjahyllystä. Laitoin ensin laudat ylimmälle hyllylle sarviksi ja niihin virittelin valon. Sen alle pääsi suurempia pelargoneja, sinisarja ja pasuunakukat sekä perjantaina ostetut pistokkaat.


Katselin hiukan epäillen talvetettuja verenpisaroita. En olivat ihan kuivahtaneita :( Karsin kuivia lehtiä ja oksia pois ja kyllä, niissä oli elämää :)


Raakut pääsivät keittiöön verhotankoon viritetyn valaisimen alle.Huh, nyt jo rupeaa olemaan tasot täynnä ja saunamökissä on vieläkin pelargoneja talvehtimassa. Siellä on vielä nimettömiä tusinatavaraa olevia kasveja. Ajattelin, etten tuokaan heitä sisälle, vaan vien aikanaan suoraan kasvihuoneeseen. Kaikki ei vaan mahdu tänne, kun kohta pitäisi aloittaa taimien kouliminen ja lisää siemeniäkin laitan multaan parin viikon päästä aikas paljon... Mopo meni jo kauan sitten...

2 kommenttia:

  1. Sinullahan on siellä oikea arsenaali kasveja kevättä odottamassa.

    VastaaPoista
  2. Ostin myös pari uutta kasvivalaisinta, ennestään on yksi sellainen. Tänään eilen ja tänään ole kylvänyt jo muutamia lajikkeita. Tästä se kevät taas alkoi, ainakin sisätiloissa :).

    VastaaPoista