torstai 18. helmikuuta 2016

Kylvöjä ja lisää siemeniä

Tänä aamuna menin myöhemmin töihin ja istuskelin soffalla neuloen ja pohtien, että kylvänkö tomaatit vai enkö kylvä. Päätin, että en kylvä niitä vielä! Ja sitten menin kuitenkin kylvämään... Viime vuonna totesin, että helmikuun puoliväli oli liian aikainen ajankohta ja silti kuitenkin kylvin ne jo. Hullua!!!! Mutta kaikki kylvetyt siemenet olivat itsekeräämiäni tomaatin siemeniä, joten itävyys ei ole ihan taattua. Parempi kokeilla nyt jo.....

Lautalle laitoin itämään myöskin ahkeraliisaa ja kahta erilaista ruusuliisaa... Ahkeraliisan siemenet ovat itsekerättyjä lohenpunaisista kasveista. Ruusuliisa olivat ostosiemeniä...

Kun sain kylvöt tehtyä, niin lähdin kaupunkiin postiin, siis ennen töihin menoa. Postissa minua odotti kirjattu kirje Virosta, Seemnemaailm:sta. Sain kuin sainkin tehtyä tilauksen puolitoista viikkoa sitten... Ja kaikkea ihanaa sieltä tulikin...


Tilasin petunioita, vaikka en niistä tykkääkään. Mutta ajattelin, että nuo valkoiset röyhelöreunat sopivat yhteen ahkeraliisojen kanssa. Nuo puna-valkoiset Can-Canit tilasin ihan huvikseni, kun näyttivät niin hauskoilta. Nämä pääsivät heti multaan.


Sitten tilasin perennansiemeniä. Eihän näistä tiedä, kestävätkö he Suomen talvea, mutta kokeillaan kuitenkin. Tilasin kultakärsämön, köynnöspikkusydämen, punakelluan ja kerrotun valeunikonsiemeniä. Köynnöspikkusydämen ja valeunikon kylvin heti, he vaativat kylmäkäsittelyä. Toiset jäivät odottamaan kesää ja suorakylvöä.


Orvokkien takia rupesin tilausta tekemään. En nimittäin löytänyt Suomesta mistään kaupasta orvokin siemeniä, tai siis löysin, mutta vain sinisiä tai värisekoituksia. Näistä riittää väriä ja loistetta seuraavaankin vuoteen :)


Ja sitten vielä viimeinen satsi... Vähän sekalaista sakkia. On pampaheinää, esikkoa, limenvihreää isosamettikukkaa ja kesäkurpitsaa.


Voisi kuvitella, että näillä ja jo olemassaolevilla siemenillä pärjäisi pitkälle, mutta ehei, ei todellakaan. Hyötykasvien siemeniä tarvitaan vielä lisää...

Ensi viikolla pääsen kylvämään oikein todenteolla ja koulimaan myöskin :)

15 kommenttia:

 1. Nuo röyhelöreunaiset petuniat on ihania. En taida kuitenkaan tänä vuonna tilata mitään vaan käytän edellisten vuosien siemeniä. Pientä samettikukkaa haluaisin valkoisena mutta sitä ei taida olla olemassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan saavatko nuo röyhelöreunat minut tykkäämään petuniasta. Kuvassa ovat tosi hienoja :) Yritän minäkin vanhoja siemeniä käyttää, mutta aina pitää jotain hankkia lisääkin...

   Poista
 2. Upeita valintoja, joita harvemmin olen nähnytkään.. Uusiakin tuttavuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi tuttavuuksia minullekin, saa nähdä, miten kestävät Suomen talvea...

   Poista
 3. Minustakin röyhelöreunaiset valkoiset petuniat näyttävät upeilta. Kaikkia ihanuuksia olet tilannut, joten tässä onkin jännittävä kesä edessä. Myös meillä blogisi seuraajina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävä nähdä miten siemenet itävät ja näyttävätkö samalta kuin kuvassa... Kyllä minä kerron kuulumisia täällä

   Poista
 4. Silmääni osui oitis tuo kerrottu valeunikkosiemenpussi. Täytyykin tutustua Seemnemaailman tarjontaan, josta taisitkin antaa vinkkiä minulle aiemmin kommentissasi. Olen huomannut omalla kohdallani, ettei liian aikainen siemenkylvö kannata, jos ei ole lisävalolamppuja, sillä taimista tulee pääsääntöisesti honteloita ja vaikeita koulittavia. Yleensä myöhemmin kylvetyt ja riittävästi luonnonvaloa saaneet taimet ottavat nopeasti kasvussa kiinni aikaisin tehdyt kylvöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valeunikko on tosi hieno kuvassa. Toivottavasti siemenet itävät ja ovat kuvassa olevan kaltaisia ja mikä tärkeintä, että selviävät Suomen talvesta.

   Poista
 5. Onpas sinulla aikamoinen satsi siemeniä. Mielenkiintoisia siemeniä, osa sellaisia jotka ovat ihan tuntemattomia minulle. Onnea kylvöihin! Mukavaa viikonloppua Kaupunkilaistyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti kylvöt onnistuvat. Hyvää viikonloppua sinullekin Anneli!!!

   Poista
 6. Tilasin pari vuotta sitten samasta samasta paikasta Virosta siemeniä. Orvokkien takia minäkin päädyin sieltä tilaamaan. Sieltä saikin ihana valikoiman niitä, mutta ikäväkseni siemenet eivät itäneet kovin hyvin. Siis osa kyllä iti, mutta ehkä vain n. 50 % jostain lajikkeista. Toivottavasti sinulla käy parempi tuuri niiden kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itävyys on aina ja kaikessa arvoitus, ei pelkästään Viron siemenissä. Toivottavasti itävyys on edes 50 %.

   Poista
 7. Tilasin pari vuotta sitten samasta samasta paikasta Virosta siemeniä. Orvokkien takia minäkin päädyin sieltä tilaamaan. Sieltä saikin ihana valikoiman niitä, mutta ikäväkseni siemenet eivät itäneet kovin hyvin. Siis osa kyllä iti, mutta ehkä vain n. 50 % jostain lajikkeista. Toivottavasti sinulla käy parempi tuuri niiden kanssa :).

  VastaaPoista
 8. Oih, mitä kaikkea ihanaa! Kyllähän siemeniä pitää aina hamstrata, ettei ainakaan lopu kesken, hih.

  VastaaPoista
 9. Voi mikä ihana valikoima siemeniä :)

  VastaaPoista