maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kaivaminen jatkuu...

Ennenkuin kertoilen enempää kasvihuoneen edistymisestä, niin minun on hehkutettava: löysin itselleni tulppaanipelargonin!!!! Olen lueskellut moneen kertaan Susanna Rosenin Suurta Pelargonikirjaa ja ihaillut erityisesti tulppaanipelargoneja. Olin päättänyt, että sellaisen haluan!!!! Ja tänään se löytyi paikallisesta kukkakaupasta.

Tulppaanipelargoni 'Red Pandora'
Tämän ihanuuden jälkeen onkin aika palata arkisempiin hommiin eli salaojan kaivamiseen... Se on siis pakko tehdä, mutta ei osoittautunut kovin työlääksi, kuten pelkäsin.

Ensin leikkasin pistolapiolla nurmikkoon urat laudan avulla. Lauta oli hyvä apulainen, jotta sain suoran linjan kasvihuoneelta lähiojaan. Ja sitten vaan nurmikko pois... Irrotetun nurmikon säilytin, jotta saan maisemoitua salaojan paikan heti kaivannon täyttämisen jälkeen.

Ja sitten vaan syventämään kaivantoa. Työssä oli vain 1 haaste: kuusen juuret. Ja niitä oli paljon... Osan katkaisin ja osan yritin säästää, ettei kaunis kuusi kärsisi kauheasti kaivamisesta.


Ja nyt on kaivanto melkein valmis. Loppupäästä puuttuu enää pari metriä ja aloituskohdasta puolisen metriä. Mutta tänään en enää jaksanut kaivaa... Huomenna tai keskiviikkona sitten taas, säästä riippuen.

Pieni takaisku kasvihuonetta kohtasi juhannuspäivänä. Silloin rupesin kasaamaan päätyä. Alkuun kaikki meni hyvin, levitin osat ja aloitin kokoamisen... Mutta loppuvaiheessa huomasin, että yläreunan vaakapalkki puuttuuu.


Muutama ärräpää pääsi, kun tajusin, että sama osa puuttuu myös ovipäädystä. Niinpä kasaus piti jättää kesken... Saman tien tein sähköpostilla reklamaation Kivikankaalle, josta kasvihuoneen olin hankkinut. Ja heti tänään maanantaina aamupäivällä oli sähköpostissani tilausvahvistus näistä puuttuvista osista. Olipa nopeaa toimintaa!!!!

Jotenkin nyt on jo sellainen olo, että kasvihuoneeni valmistuu vielä tänä kesänä :)

1 kommentti:

  1. Kasvihuoneprojektisi on jo hyvällä mallilla. Kumma kyllä, miten aina matkan varrelle sattuu kommelluksia, jotka muuttavan projekteille asetettuja aikamääriä.

    VastaaPoista