tiistai 17. kesäkuuta 2014

Uima-allas ?

Onpa ollut sateinen kesäkuu, tänään päästiin nippa nappa 10 asteeseen, ja välillä tuli taivaalta räntää. Eipä uskoisi juhannusviikon sääksi. Onneksi on hetkittäin ollut poutaa (höröstänyt, kuten isoisäni aikanaan sanoi), niin olen päässyt pihatöihin. Ei ole aika kulunut pelkästään koneella.

Tämän päivän suunnitelmana oli aloittaa kasvihuoneen pohjan täyttäminen...


Rupeapa tuota uima-allasta täyttämään. Kaivannon pohjalla on 10 senttiä vettä ja taivaalta tulee vähän väliä lisää. Pakkohan siihen on salaoja kaivaa nyt heti, eikä vasta ensi kesänä kuten suunnittelin. Kysyin jo naapurin rouvalta luvan, että voin kaivaa salaojan heidän tontillensa suorassa linjassa rajaojaan. Kaivettavaa on ehkä 10 metriä... Mutta se kyllä tarkoittaa sitä, että kasvihuone ei valmistu ensi viikolla, vaikka vanhempani tulevatkin auttamaan.

Eilen aloitin silti rungon kokoamisen, tai ainakin yritin... Kannoin numerotarralla 1 varustetut osaniput pihalle ja rupesin asettelemaan osia oikeaan järjestykseen. Jokaisessa osassa oli numero ja ohjeessa oli numerot, mutta kun niissä oli eri numerot!!!! Eikä osien lukumääräkään täsmännyt... Mietin ja ihmettelin, luin ohjetta, mutta en saanut osia täsmäämään. Sitten alkoi vielä satamaan, joten oli pakko luovuttaa...

Sisällä sitten hoksasin, että minulla on kahdet ohjeet. Monistenippu, jonka olin tulostanut Kivikankaan nettisivuilta, jota siis olin ulkona lukenut ja sitten kasvihuoneen mukana tullut ohjevihkonen. Molemmat ohjeet ovat juuri tämän kasvihuoneen kokoamisohjeita, paitsi että vihkosessa on ohjeet kaikkien Hallsin kasvihuoneiden kokoamiseen. Mutta vihkosen kokoamisjärjestys on se, jonka mukaan rungon osat oli niputettu. Ja nyt sain jo osanumerot täsmäämään ohjeiden kanssa... Ja nyt oli kokoaminen helppoa!!!! Oli minulla silti apuna myöskin monistenippu, koska siinä oli paremmat lähikuvat liitoksista.


Nyt on sitten kaksi sivu seinää koottuna ja taas sade rupesi häiritsemään, etten ehtinyt kasaamaan päätyjä... Ehkä huomenna, ehkä ylihuomenna, ehkä ensi viikolla.... Mutta ensin se salaoja!!!!

1 kommentti:

  1. Me kasasimme kasvihuoneen viime syksynä. 52-sivuinen ohjelehtinen ja mahtava nippu osia. Niin vain valmistui, mutta aikaa siihen kyllä meni.

    VastaaPoista