tiistai 10. kesäkuuta 2014

Atsaleoja ihailemassa

Perjantaina suuntasimme ystäväni kanssa Elimäelle, Mustilan Arboretumiin. Huhupuheiden mukaan siellä olisi hyvä kukintavuosi alppiruusuilla ja atsaleoilla. Ja onhan tässä nyt muutama vuosi vierähtänytkin, kun siellä viimeksi kävimme...

Ja kyllä, kun ensimmäisten atsaleojen loisto pilkotti puiden takaa, päästin ensimmäisen ihastuneen huokauksen... Ja huokailemista, ihailua riitti koko päiväksi.


 
 

Olihan Mustilassa muutakin nähtävää kuin atsaleat: erikoisia havu- ja lehtipuita, alppiruusut olivat myös kukassa. Mutta kyllä atsaleat varastivat koko shown :) Värien kirjo oli huikea, erilaisia keltaisia, oransseja, punaisia ja vaaleanpunaisia, vaikka niitä en kuvannutkaan.

Taidanpa aloittaa heti juhannuksen jälkeen oman alppiruusu/ atsaleapuiston raivaamisen...

Puistokierroksen jälkeen vierailimme puiston naapurissa Mustilan taimitarhoilla. Ajatuksena oli tarkistaa heidän valikoimansa, niin että voin ensi keväänä käydä siellä ostamassa atsalean taimet. Mutta mikä pettymys, atsaleat olivatkin Puutarha Tahvosten kasvattamia, eikä Mustilan omaa tuotantoa. No, eipä tarvitse ajaa sinne asti saadakseni atsalean taimia, Tahvosen taimia myydään lähempänäkin.

4 kommenttia:

 1. Tämä vuosi taitaa olla varsinainen kukkaisvuosi, sillä viikko sitten kävin Haagan alppiruusupuistossa ihailemassa rhodoja ja atsaleoja. Mahtavia värejä noissa atsaleoissa.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan näkösiä! Mäkin tahtosin tommosia, mut osaiskohan niitä hoitaa? Ovatko kuinka vaativia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni atsaleoja hoidetaan kuten rhodoja, eli ei mitään ihmeellistä hoitoa.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista