maanantai 16. kesäkuuta 2014

Terveydenedistäjä vai sairaudenhoitajaViikonloppuna kävin mielessäni kamppailua, että ostanko kaupasta terveydenedistäjän vai sairaudenhoitajan. Ongelmana on korkea, aivain liian korkea verenpaine. Kolmen kuukauden tauon jälkeen mittasin sen jälleen isoäitini luona ja lukemat olivat hurjia. Olivat ne sentään hiukan laskeneet edellisestä mittauskerrasta, mutta eivät tarpeeksi. Jotain on pakko tehdä!!!! Aloitin jo viime viikolla siirtymällä juomaan vihreää teetä, mutta muutakin on tehtävä tai saan verenpainelääkityksen.

Maaliskuussa sairaanhoitaja, joka mittasi paineeni, sanoi, että minun pitää käydä mittauttamassa paineeni viikottain, mutta enpä ole ehtinyt käymään kaupungissa ja oma verenpainemittarini lakkasi toimimasta. Niinpä siis harkitsin uuden verenpainemittarin hankkimista. Mutta onko siitä muuta hyötyä kuin se, että näen, kuinka korkealla paineet taas ovat ???? Jos en muuta tapojani, niin saan katsella korkeita lukuja.

Vaihtoehdoksi verenpainemittarille löysin Polar Loop aktiivisuusrannekkeen.

Polar Loop
Kuva on kopioitu Polarin sivuilta

Olen tutustunut siihen jo vanhemmillani, ja mietin, että se voisi olla hyvä väline tällaiselle sohvaperunalle. Se huomauttaa, jos istun liian kauan. Se kertoo paljonko tämän pituisen, painoisen ja ikäisen henkilön pitää vielä juosta, kävellä tai olla ylhäällä, jotta pääsee maaliin. Samalla se toimii myös rannekellona.

Päätin hankkia terveydenedistäjän. Rannekkeesta on kiva katsoa, paljonko pitää vielä liikkua. Huomaan itsestäni, että nyt tulee lähdettyä helpommin liikkeelle. Ja äitini kanssa kilpailemme, että kumpi pääsee aikaisemmin maaliin :)

Yhteen hauskaan ongelmaan olen törmännyt. Minä kun istun sohvalla ja neulon, niin ranneke huomioi liikkeen... Tänä aamuna sain 3 000 askelta vain neulomalla ja ranneke vähensi juoksuaikaa 15 minuuttia, kuten myös kävelyaikaa. Eli neulominen on tehokasta liikuntaa :)

4 kommenttia:

 1. Rekisteröikö se tietokoneella pelaamisen? Voisin harkita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt menee liian pitkälle: blogger uskoi vasta viidennellä kerralla, etten ole robotti!

   Poista
 2. Minulla on tuo kapistus. Se on hyvä, jos kävelee ja juoksee, mutta muuta liikuntaa (pyöräily, kuntosali yms.) se ei ymmärrä. Yllättäen se ei "ymmärrä" puutarhatöitäkään: jos heilun monta tuntia päivässä kasvimaalla, saan saman verran aktiivisuutta kuin istumalla päivän töissä. Olo on toki eri :) Eli pientä viilausta tuohon vielä tarvitsisi. Aika masentavan aktiivinen pitää olla, että tuon kapistuksen tavoite täyttyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pientä viilausta todellakin tarvitaan. Tai sitten pitäisi pystyä ohjelmoimaan erilaisia toimintoja. Rannekkeen nettisivuilla päiväkirjassa saa valittua erilaisia liikuntamuotoja, mutta hyötyliikunta puuttuu kokonaan :(

   Poista